"AIDA aura" u Zadar dovodi 25.000 turista

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Kruzer će ove godine u Zadru pristati sedam, a sljedeće 17 puta

U subotu je u Zadar doplovio prvi ovogodišnji veliki kruzer. Riječ je o njemačkome kruzeru "AIDA aura", koji je u petak navečer isplovio iz Venecije s gotovo 1.500 putnika. Putnici s kruzera su, među ostalim, prošetali Zadrom i razgledali njegove kulturno-povijesne znamenitosti.

 Ovaj kruzer došao je u Zadar prvi put, a najavljeno je da će ove sezone dolaziti sedam puta. "AIDA aura" je jedan od većih plovećih hotela što stižu u Zadar, dug je 205 metara, a njegovih oko 1.600 putnika, koliko ih može primiti, opslužuje oko 400 članova posade.

Već je poznato da će ove sezone, koja je nešto kasnije i započela, u Zadar dolaziti manje kruzera nego lani, kada ih je bilo stotinjak ukupno. Naime, za sezonu 2012. godine najavljen je dolazak upola manje, tek pedesetak, ali ipak se očekuje gotovo isti broj putnika. Jer, kako saznajemo u Lučkoj upravi Zadar, ove godine će dolaziti nešto veći kruzeri s većim kapacitetima pa bi se broj gostiju mogao približiti lanjskom.

Njemačka kruzerska kompanija je ovaj svoj kruzer, "AIDU auru", stavila u zadarski program za iduću godinu i to čak 17 puta. Planirano je da će samo ovaj kruzer iduće godine dovesti oko 25.0000 turista. To je skoro koliko su lani dovezli svi zajedno, jer u stotinjak dolazaka lani je stiglo oko 28.000 putnika. Još desetak tisuća bilo ih je u Salima.

Inače, najavljuje se da će 2013. godina biti rekordna po broju kruzera i putnika što će doploviti u Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno