Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Imajte strpljenja kad djeca postavljaju pitanja

15.04.2012. 22:00
Imajte strpljenja kad djeca postavljaju pitanja


Denis i Katarina Pleslić imaju šestero djece, najstarijeg 17-godišnjeg Tomislava te redom Valentinu, Karla, Karmen, Zvonimira i krštenika Luku


Obitelj Katarine i Denisa Pleslića jučer je na Mali Uskrs u župnoj crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja na zadarskoj Relji krstila svoje šesto dijete, tromjesečnog Luku. U zajedništvu sa župnikom fra Brankom Lovrićem misno slavlje je predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Kuma je bila Nada Markulin.
Denis, profesor u Tehničkoj školi, i učiteljica razredne nastave, domaćica Katarina, imaju šestero djece, najstarijeg, 17-godišnjeg Tomislava te redom Valentinu, Karla, Karmen, Zvonimira i krštenika Luku.
U propovijedi je nadbiskup Puljić podsjetio da je događaj krštenja početak kršćanskog života te naglasio kako krštenje nema završetka i kako je potrebno nastojati rasti i učiti se živjeti kršćanski tijekom cijelog svog život.
– Roditelji, imajte strpljenja kad djeca postavljaju pitanja. Isus Krist nam je tu primjer kad se zbog nevjernog Tome drugi put ukazao svojim apostolima, naglasio je mons. Puljić.
– Prava tajna nevjere u apostola Tome zapravo je u tome što on nije vjerovao svojim prijateljima, svojoj braći. Mogao im je vjerovati da mu govore istinu. Ali on traži svoje dokaze. I danas se vjera Crkve u Isusovo uskrsnuće temelji na svjedočanstvu apostola. I danas mi vjernici ispovijedamo ‘apostolsko vjerovanje’, poručio je nadbiskup.
Nadbiskup je u propovijedi najvećim dijelom govorio o strpljenju, zajedništvu, obiteljske liturgije molitve koje je izuzetno važno i potrebno u ostvarivanju međusobnih odnosa.
– Blago obitelji u kojoj se moli, blago Crkvi u kojoj obitelji mole. To zajedništvo molitve izgrađuje Crkvu i izgrađuje obitelji. Nažalost, zajedništvo molitve u obitelji se pomalo gasi, umjesto da se stvaraju obiteljske liturgije molitve, kazao je zadarski nadbiskup, dodavši da je euharistija slavlje zajednice.
Svečano slavlje uveličao je zbor mladih č. s. Agnete. Nakon misnog slavlja nastavilo se obiteljsko slavlje iznad crkve sv. Ivana Krstitelja, u Savarskoj ulici.