Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Piermarija Morosinija izdalo srce

15.04.2012. 22:00
Piermarija Morosinija izdalo srce


Oživljavali su ga na terenu sigurno pet minuta. Naime, kola hitne pomoći nisu odmah mogla na travnjak, jer je jedini ulaz blokirao policijski automobil.. Sada je to manje važno, Piermarija više nema – kaže Knežević


Piermario Morosini, dvadesetpetogodišnji nogometaš talijanskoga drugoligaša Livorna, umro je od posljedica infarkta nakon što se srušio na travnjaku tijekom prvenstvene utakmice njegova kluba na gostovanju u Pescari protiv istoimene momčadi. Nesretni Morosini u 31. minuti je nekoliko puta zateturao, a onda se srušio na travnjak i ostao nepomično ležati bez svijesti. Liječnička služba Livorna na licu mjesta ga je počeli oživljavati prije negoli je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu. Liječnici su pokušali sve, reanimaciju, izazivanje umjetne kome, ugrađivanje “pacemakera”, ali sve je bilo uzalud. Nekoliko minuta prije 17 sati iz bolnice u Pescari objavili su tužnu vijest da je Piermario Morosini preminuo. Tragičnim događanjima u Pescari izravno je svjedočio bivši nogometaš Rijeke i hrvatske reprezentacije, Dario Knežević, koji se teško oporavlja od šoka.
– Zaista ne znam što bih rekao, svi smo u šoku. Što ti je život… – tužnim je glasom govorio Knežević
– Pescara je napadala, ja u prvi mah nisam ni shvatio što se događa. Bio sam koncentriran na napad protivnika. Kad sam vidio Piermarija da nepomično leži na travnjaku znao sam da je u pitanju nešto ozbiljno.
Na žalost, Knežević ukazuje da je pomoć možda stigla prekasno…
– Oživljavali su ga na terenu sigurno pet minuta. Naime, kola hitne pomoći nisu odmah mogla na travnjak, jer je jedini ulaz blokirao policijski automobil… Sada je to manje važno, Piermarija više nema. Strašno je to što se dogodilo, svi smo pod dojmom tragedije. Ne znam više što bih rekao.
U bolnicu su stigli svi igrači Livorna, ali i predstavnici i pojedini igrači Pescare. Na žalost, vijesti su bile crne… Službenu vijest dao je doktor De Biasi.
– Riječ je o srčnom udaru. Na žalost, Morosini je praktički u bolnicu stigao mrtav. Nije mu bilo spasa.
Nedugo nakon tragičih vijesti iz Pescare, iz Talijanskog nogometnog saveza stigla je informacija da se odgađaju sva nogometna prvenstva u Italiji ovog vikenda. Morosini je ponikao u Atalanti, a u karijeri je branio boje Reggine i Udinesea iz kojeg je upravo ove sezone stigao na posudbu u Livorno. Do 2009. godine nastupao je za U-21 reprezentaciju Italije.


Boban: Nije trebalo prekidati prvenstvo




Legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban iznenadio je mnoge svojom izjavom za Sky u čijem je eteru komentirao odluku talijanskog nogometnog saveza da obustavi sva prvenstva zbog smrti nogometaša Livorna Piermaria Morosinija.
– Budući da Morosini ima ugovor s Udineseom smatram da je trebalo otkazati samo utakmicu koju je Udinese trebao igrati ovog vikenda. Ostale su momčadi, po mom mišljenju, trebale igrati s crnim florom oko ruke – rekao je Boban za Sky.


Novi udarac


Prije samo dva tjedna upravo je Pescara bila zavijena u crno. Tada je od infarkta umro Francesco Mancini, trener golmana Pescare, a 17. ožujka infarkt je tijekom susreta Boltona i Tottenhama doživio i domaći igrač rođen u Zairu Fabrice Muamba koji je, srećom, ostao živ i trenutno se u bolnici uspješno oporavlja.