Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pipan: Dobili smo ono po što smo došli

15.04.2012. 22:00
Pipan: Dobili smo ono po što smo došli


ALEŠ PIPAN, TRENER ZADRA
– Čestitam igračima na pobjedi. Opet su pokazali karakter kada je bilo važno. Dobro smo otvorili utakmicu i odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, osim posljednje dvije minute. Tada smo napravili nekoliko glupih pogrešaka, koje su nas koštale visokog vodstva. Početkom drugog poluvremena su se oni približili, ali smo kasnije iskusno i rutinirano održavali između osam i dvanaest poena razlike. Tako smo priveli utakmicu kraju bez nekih problema i strepnje. Dobili smo ono po što smo došli, dva boda. Igračima sam odmah rekao da trebamo sve brzo zaboraviti, jer je sutra novi dan i nova jako važna utakmica.
Napokon se malo otvorilo u napadu.
– Nešto smo i pogodili, ali ključ je opet bila obrana. Ovdje su svi dobivali po devedeset poena, a mi smo primili 73. No, to sada i nije toliko važno. Najvažnije je da smo na ovom vrućem terenu uzeli bodove.
Sutra na Višnjik stiže Split.
– Nemamo mnogo vremena za pripremu. Znamo koliko bi nam značila ta pobjeda. Dobro se međusobno poznajemo, svi imamo ambicije, tako da očekujem tvrdu i borbenu utakmicu, možda ne toliko kvalitetnu, ali pravu prvenstvenu bitku za bodove. Vjerujem da moji momci imaju snage i da će ovaj put možda netko drugi proigrati, te da će bodovi ostati na Višnjiku.
ANTE DELAŠ, ZADAR
– Bila je teška utakmica, iako kretanje rezultata govori da je cijelo vrijeme bila pod našom kontrolom. Na kraju prvog poluvremena sam prerano šutirao i omogućio njima da upute zadnji šut, koji su pogodili i smanjili na -12. Trebao sam duže držati loptu i to ide meni na dušu. Ali kada su se oni približili na početku treće četvrtine, brzo smo se opet odvojili i preuzeli kontrolu. Bili smo bolji cijelu utakmicu, osim tog malog pada i naša je pobjeda potpuno zaslužena.
Uz dobru obranu, ovaj put vas je malo krenulo i u napadu.
– Nismo bili nešto posebno razigrani, ali smo barem pogađali otvorene šuteve, što na mnogim prethodnim utakmicama nismo. Zbog toga nam je bilo mnogo lakše. No, najvažnije je da smo igrali dobru obranu, jer znamo da je to uvijek naš put do pobjede.
Bila je to treća uzastopna pobjeda Zadra.
– Sada moramo tako nastaviti. Moramo pobijediti Splita kod kuće i sve misli su nam sada usmjerene ka toj utakmici. To će sigurno biti mnogo teži dvoboj od ovoga sa Zabokom. Igraju odlično u Ligi za prvaka, o čemu svjedoči i posljednja pobjeda protiv Cedevite. Neće nam biti lako, ali vjerujem da možemo nastaviti pozitivan niz.
Navijači?
– Kada iziđemo na teren i vidimo da su došli, odmah nam je lakše igrati. Nadam se da ćemo i sutra imati veliku podršku s tribina, jer bi nam to jako puno značilo.
DEWAYNE REED, ZADAR
– Svaka pobjeda nam je važna na putu povratka Zadra u Jadransku ligu pa tako i ova. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Osim male krize početkom treće četvrtine, držali smo dovoljnu razliku i mirno priveli susret kraju. Igrali smo čvrsto i nismo im dopustili da se približe. Možda smo mogli i ranije prelomiti, ali najvažnija je pobjeda. Sada nas očekuje još jedna teška i vrlo bitna utakmica protiv izravnog konkurenta, koju moramo pobijediti i napravit ćemo sve da tako bude.
Kako vam je u Zadru?
– Prilagođavam se, svaki dan je sve bolje. Nažalost, često dobijem nekoliko jeftinih prekršaja pa rano moram na klupu. Pokušat ću to izbjeći i nadam se da ću do kraja sezone igrati sve bolje.