Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Zadar stiže tisuću pasa!

15.04.2012. 22:00
U Zadar stiže tisuću pasa!


Na ovoj renomiranoj kinološkoj manifestaciji pod nazivom CACIB ZADAR DOG SHOW 2012., u četiri dana ukupno će u 20 izlagačkih krugova nastupiti oko 1000 pasa gotovo 150 različitih pasmina


U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza iz Zagreba i zadarskog kinološkog društva Dalmatinski pas i njihovih predsjednika Damira Skoka i Branka Šare, počevši od subote, 28. travnja pa do utorka 1. svibnja, na terenima autokampa zadarske hotelske kuće Borik održat će se 12. po redu tradicionalna međunarodna izložba pasa. Na ovoj renomiranoj kinološkoj manifestaciji pod nazivom CACIB ZADAR DOG SHOW 2012., u četiri dana ukupno će u 20 izlagačkih krugova nastupiti oko 1000 pasa gotovo 150 različitih pasmina.
 Najodgovorniji posao četverodnevne manifestacije svakako na svojim će leđima ponijeti članovi Organizacijskog odbora. Ništa manje odgovornu zadaću imat će i renomirani međunarodni suci Siegried Jarmer i Karl Reisinger iz Austrije, Revaz Khomasuridze iz Rusije, Petru Muntean iz Rumunjske, Monique Van Brempt iz Belgije, Joan Walsh iz Irske te Marijan Krstić-Arbanas, Igor Mioč, Berislav Pucar i Damir Skok iz Hrvatske.
Inače, ulazak izlagača najavljen je za subotu, 28. travnja, u jutarnjim satima od 8 do 9.45 sati. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 9.45 sati, a ocjenjivanjem će se krenuti u 10 sati. Izbor pobjednika (Best in Show) bit će u 14.30 sati. Proglašenje pobjednika prvog dana bit će u 16.30 sati, dok će se izložba zatvoriti u 17 sati. Prvog dana održat će se, prvi put, natjecanje pod nazivom “Međunarodni prvak prvaka”. Pred kvalifikacija na terenu odvijat će se u vremenu od 17.30 do 19 sati. U 20.15 sati slijedi organizirani odlazak s parkinga hotela Funimation na Boriku prema klubu Arsenal na Poluotoku. U 20.30 sati na rasporedu će biti finale “prvak prvaka”, a u 23 sata proglasit će se pobjednik. Nakon osam godina održavanja u Zagrebu, “Međunarodni prvak prvaka” seli u Zadar, a organizatori očekuju da će zainteresiranost izlagača i njihov odaziv biti velik. Novost je i to što će se posljednjeg dana izložbe u utorak, 1. svibnja, među svim pobjednicima CACIB ZADAR 2012. izabrati najmlađi par štenaca. Svaki pobjednik dobit će za nagradu besplatan smještaj za dvije osobe u vrijeme održavanja ove manifestacije dogodine. Ovogodišnja međunarodna iznimno sadržajna izložba pasa ZADAR DOG SHOW 2012. službeno će se zatvoriti 1. svibnja u 17.30 sati uz proglašenje najboljih sudionika.


Izložba pasa trajat će četiri dana




Prvi put ove će godine izložba trajati četiri dana, a u skladu s dosadašnjom praksom privući će brojne izlagače iz susjednih zemalja, vlasnike i zaljubljenike u pse iz Italije, Francuske, Češke, Mađarske, Slovenije, Poljske, BiH, Rusije i drugih. Od domaćih izlagača najviše će po ustaljenoj praksi u Zadar stići iz Zagreba, Osijeka, Pule, Splita, Umaga, Samobora, Šibenika, Rijeke, Karlovca, Nina, Bjelovara i ostalih hrvatskih gradova i mjesta, no svake godine sudjeluje i sve više Zadrana. Tradicionalne izložbe koje se održavaju već godinama, događaju se na jednom od ponajboljih terena ovog tipa u Hrvatskoj i šire, na Boriku, dvadesetak metara od mora u borovoj šumi autokampa i uz bungalove koji izlagačima omogućavaju smještaj neposredno uz izložbene ringove.