Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

I stradali mladić bio je pijan!

Autor: Minja Gugić

15.04.2013. 22:00
I stradali mladić bio je pijan!

Foto: Velimir BRKIĆ



Završnim govorima obrane i optužbe na Općinskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Ane Brkić, jučer je okončano suđenje 61-godišnjem Zdenku Mikasu koji je totalno pijan, usred noći 12. lipnja prije devet godina, na Jadranskoj magistrali između Biograda i mjesta Sveti Filip i Jakov, autom “pokupio” pješaka tada 21-godišnjeg Dejana Blagojevića, koji je na mjestu poginuo.
Mikas je jučer u svojoj obrani ponovio kako se ne osjeća krivim te je ispričao da je te noći imao goste u obiteljskoj kući u Svetom Filipu i Jakovu. Sjedili su i pričali cijelu noć, a onda im je ponestalo cigareta.
– Kako sam strastveni pušač nisam mogao izdržati bez cigareta pa sam krenuo u Biograd, na benzinsku crpku koja radi cijelu noć, kako bih kupio cigarete. Nisam ni slutio da se nešto loše može dogoditi. Kada sam se vraćao natrag ususret mi je dolazio auto s upaljenim kratkim svjetlima. Odjednom sam uočio čovjeka koji je išao preko ceste na drugu stranu. Nisam mogao izbjeći taj udar. Ne znam što mu je bilo da je tada, usred noći prelazio cestu. Kočio sam i dao se udesno. Nisam kočio naglo i “oštro”, jer sam mislio da ću ga uspjeti zaobići. Autom sam ga udario, a on se otkotrljao i pao na cestu – pričao je optuženi Zdenko Mikas.
Pojasnio je kako se udarac dogodio na rubu ceste, a nesretni je mladić prije nego što je pao na cestu udario u retrovizor. Mikas je potom stao i izašao iz auta. Svjedoka, ni očevidaca ove tragične prometne nesreće nije bilo.
 
Kako se moglo čuti jučer na raspravi i stradali 21-godišnjak, iz Slavonskog Broda bio je, također pod utjecajem alkohola od 2,12 promila, a umro je na cesti do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći tako da su, nažalost, liječnici mogli tek potvrditi smrt.
Optuženi Zdenko Mikas će u četvrtak, devet godina nakon tragedije, čuti presudu.