Izložba u koju je uloženo malo novca, ali puno truda

Slika korisnika valentinam
Prolaz sv. Dimitrija
Ovo je prvi puta u Hrvatskoj da je prezentirano 100 godina austrijske književnosti, kako je rekao pročelnik Odjela za germanistiku Goran Lovrić
Ante VIDOVIĆ

Izložba “100 godina austrijske književnosti: 1918. - 2018.” otvorena je na Sveučilištu u Zadru (prolaz sv. Dimitrija). Izložbu su organizirali studenti odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru vođeni profesoricom doc. dr. sc. Marijanom Jelač. Ovo je prvi puta u Hrvatskoj da je prezentirano 100 godina austrijske književnosti, kako je rekao pročelnik Odjela za germanistiku Goran Lovrić.

- Za organiziranje ove izložbe uloženo je malo novca, ali puno znanja, truda i poštovanja prema ustanovi, rekao je Lovrić.

- Budući da se na odjelu za germanistiku izvodi kolegij s težištem na austrijskoj književnosti 20. stoljeća osjećali smo na neki način dužnost da povodom obilježavanja 100. obljetnice Republike Austrije s kolegama i kolegicama, ali i javnosti podijelimo sadržaje koje proučavamo u nastavi. Tako smo odlučili kroz različite sadržaje na hrvatskom i njemačkom jeziku sažeti 100 godina književnog stvaralaštva u Austriji, rekla je doc. dr. sc. Marijana Jeleč.

U organiziranju izložbe svoj doprinos su dali studenti: Karla Cigić, Barbara Gašić, Josip Grubišić, Jelena Martinović, Lana Matičević, Anđela Matković, Melisa Rumara, Dijana Talaja, Karmen Petković, Leonhard Šarić, Vjekoslav Šurbek, Kristijan Vojnić Kortmiš i Antonela Nekić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (4 glasova)