Možete oprati automobile, stiže nam sunčano vrijeme

Slika korisnika valentinam
Pustinjska kiša
Jaka strujanja zraka donijela su oblake koji su se zaustalili uz Velebit jer ga nisu mogli prijeći te je na našem području pala pustinjska kiša, a rezultati su se vidjeli jutros na automobilima
Vedran SITNICA

Zadrane je jutros dočekalo neugodno iznenađenje - tijekom noći je pala pustinjska kiša, koja je zažutila i uprljala sve automobile, ali i grad.

Gradske su ulice tako bile prekrivene tankim slojem pustinjskoh pijeska, te smo imali priliku osjetiti kako bi bilo živjeti u subsaharskom pojasu, gdje je, pretpostavljamo, ovakva pojava česta.

Međutim, u Zadru se ovo dogodilo jer su snažni jugozapadni vjetrovi podigli finu pustinjsku prašinu u oblake, koje je potom snažno jugo donijelo do naših područja.

- Jaka strujanja zraka donijela su oblake koji su se zaustalili uz Velebit jer ga nisu mogli prijeći te je na našem području pala pustinjska kiša, odnosno kiša s česticama pjeska. ovo nije nikakva neobična pojava i već se događala, rekao nam je Anđelko Vidović, voditelj Meteorološke postaje u Zadru.

Prema vremenskoj prognozi na našem području u sljedeća tri dana ne bi više trebalo biti kiše tako da možete bez straha oprati limenog ljubimca od prašine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno