Na Višnjiku se ujesen uređuje rolalište i klizalište

Slika korisnika valentinam
Nakon izgradnje atletske i trim staze te brojnih igrališta
Što se tiče poslovnih prostora, na natječajima je jedan dvoetažni prostor dan za ugostiteljski objekt, te jedan za sportsku dvoranu za fitness studio, odnosno medicinske vježbe. Budući su ovi prostori uređeni do roh-bau razine, trenutačno se radi na prikupljanju i izradi projektne dokumentacije uređenja, tako da bi prostori do jeseni trebali biti u funkciji i otvoreni za sve rekreativce, govori Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik
Marin GOSPIĆ
Golemi prostor SC Višnjika postupno se uređuje

Početkom svibnja, točnije, prvoga vikenda u svibnju u Sportskom centru Višnjik trebalo bi biti organiziran sportski vikend te prigodno otvorenje svih novouređenih sportskih igrališta i sadržaja.

Naime, tijekom posljednjih nekoliko mjeseci se nakon atletske uredila i trim staza koja se proteže duž cijelog sportskog centra, ali i brojna vježbališta na otvorenom, te parkiralište na jugozapadnom dijelu centra, preko puta banke. Uz ove radove na otvorenom, u zadnje se vrijeme raspisalo i nekoliko natječaja za dodjelu poslovnih prostora uz zatvoreno plivalište, a koji zjape prazni od otvorenja.

Međutim, ovo nije kraj ulaganjima i uređenju ovoga prostora, koji je postao dnevni boravak mnogobrojnim građanima koji tamo provode slobodno vrijeme. Ipak, kako bi na Višnjiku bilo zanimljivo svima, pa i onima najmlađima, uskoro planiraju izgraditi i urediti i igralište za najmlađe, odnosno djecu od dvije do sedam godina, a koje bi se uredilo u šumi ispod spomenika Krešimiru Ćosiću. Tamo je plato površine 600 četvornih metara na kojem bi se moglo urediti igralište koje trenutačno nedostaje na tom području. Ovo igralište trebalo bi se početi uređivati od jeseni, kad bi trebao krenuti još jedan zanimljiv projekt, a koji bi zamijenio klizalište u Gradu.

- U planu nam je gradnja platforme za rolalište, odnosno prostora na kojem bi se tijekom toplih mjeseci moglo rolati i rošulati, a tijekom zimskih mjeseci bi se uredilo klizalište, odnosno igralište za hokej na ledu. Ovo rolalište na otvorenom uredilo bi se u šumi koju okružuje trim staza, te bi u zimskim mjesecima nadomjestilo klizalište, koje je do sada bilo na Poluotoku. Ostalih devet mjeseci služilo bi kao plato za rolanje, najavio je direktor SC Višnjik Denis Karlović još neke zanimljive novosti.

Što se tiče poslovnih prostora, pojasnio je kako je na natječajima jedan dvoetažni prostor dan za ugostiteljski objekt, te jedan za sportsku dvoranu za fitness studio, odnosno medicinske vježbe. Budući su ovi prostori uređeni do roh-bau razine, trenutačno se radi na prikupljanju i izradi projektne dokumentacije uređenja, tako da bi prostori do jeseni trebali biti u funkciji i otvoreni za sve rekreativce. Pored uređenja sportskih i ugostiteljskih sadržaja Karlović je najavio i otvaranje sportskog dječjeg vrtića.

- U tijeku je izrada projektne dokumentacije za sportski vrtić koji bi se otvorio u najvećem poslovnom prostoru od 370 četvornih metara. Trenutačno smo u dogovorima s Gradskom upravom te ćemo se zajedno prijaviti na projekt Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike koji bi trebali participirati sredstvima. Smatramo da je ovaj projekt vrlo dobar za grad jer nedostaje vrtića, ali i ovakvih sadržaja. To bi bila neka nova ponuda u gradu i vjerujem da će je građani s odobravanjem prihvatiti, rekao je direktor SC Višnjik. Istaknuo je kako će mališani vrtića svakodnevno moći koristiti i sportsku infrastrukturu na Višnjiku, a građani će u poslijepodnevnim satima imati na raspolaganju vrtić, koji će tada raditi kao sportska igraonica.

- U ostalih pet poslovnih prostora koji su ostali, a koji su manjih kvadratura, nastojat ćemo otvoriti sportske sadržaje, odnosno bit će namijenjeni za masaže i slične sadržaje, vezane uz sport. Također, ideja nam je u jedan prostor dovesti trgovinu neke poznate sportske marke, jer smatramo da bi to bilo komplementarno prostoru, najavio je Karlović.

Istaknuo je kako je još potrebno urediti i otvorene bazene te teniska igrališta i hotel, kako je i planirano u projektu Nikole Bašića, čijom bi izgradnjom SC Višnjik trebao postati jedan od boljih sportskih centara u ovom dijelu Europe.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno