Zadarska riva bit će ukrašena s 50.000 sadnica u 22 cvjetne gredice

Slika korisnika valentinam
Nadolazeći vikend 4. Vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra"
U petak, subotu i nedjelju u jutarnjim satima za najmlađe će biti organizirane cvjetne radionice te predstave Dragon Teatra. Osim toga organizirana je i cvjeta lutrija te glazbeni program uz nastup dalmatinskih klapa
Vedran SITNICA
Izložba Cvijet Zadra predsatavljena je na konferenciji za medije

Od četvrtka, 19. travnja, do nedjelje, 22. travnja, na zadarskoj rivi održat će se četvrta Vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra" na kojoj će komunalne tvrtke Hrvatske, kao i privatne hortikulturne tvrtke urediti i uljepšati 22 cvjetne gredice duž zadarske rive.

- Ove godine glavni motiv Cvijeta Zadra je biciklistička utrka Tour of Croatia, koja dan ranije prolazi Zadrom. Cilj utrke je upravo na rivi, a mi ćemo u povodu toga na gatu napraviti cvjetnu stazu ukrašenu biciklima i cvijećem. Ovo će biti vrlo atraktivno jer će službeni snimatelji snimati kadrove Zadra dronom i helikopterom te će se iz zraka vidjeti ukrašena riva, rekao je Lenko Ugrinić, direktor tvrtke Nasadi. Istaknuo je kako će riva već za utrku biti uređena tako da će u televizijskom prijenosu svijet imati lijepe zadarske kadrove.

- Ukupno će se posaditi 50.000 sadnica i to uglavnom ljetnica, među kojima će najviše biti đirana, petunija, kadifa i slično. Novost ove godine jest da ćemo cvjetne gredice osvijetliti pa će građani moći uživati u njima i u noćnim satima. Osvjetljenje neće ostati samo tijekom izložbe, već se nadamo da će trajati do jeseni, pa i duže, rekla je Zrinka Prusac, pomoćnica direktora Nasada Lenka Ugrinića. Istaknula je kako je izložba cvjetnog karaktera te će se najbolje, najmaštovitije i najromantičnije cvjetne kreacije nagraditi zbog čega će Zadar u tim danima biti odredište broj jedan za cvjetne kreacije. Također, za građane je pripremljen vrlo bogat program, počevši već od četvrtka, kada je najavljeno otvorenje u 11 sati ujutro na Poljani pape Ivana Pavla II. nastupom učenika OŠ Bartula Kašića, i prezentacijom Cvijeta kuhinje Renata Kraljeva.U petak, subotu i nedjelju u jutarnjim satima za najmlađe će biti organizirane cvjetne radionice te predstave Dragon Teatra. Osim toga organizirana je i cvjeta lutrija te glazbeni program uz nastup dalmatinskih klapa.

- Uz brojne programe na rivi, dio programa održat će se i u Kneževoj palači, gdje će se u petak i subotu navečer od 18 sati održati razna predavanja za građane. Različiti stručnjaci govorit će o brojnim zanimljivim temama, od upotrebe samoniklog bilja i prirodne kozmetike, preko mogućnosti suzbijanja palmine pipe na palmama u gradskom zelenilu, do uređenja okoliša i krajobrazne arhitekture, najavila je dio programa Dora Maštrović Pavičić, voditeljica projekta Cvijet Zadra.

Zadarska riva bit će sljedećih nekoliko dana mjesto gdje će građani moći doći i pogledati cvijeće, porazgovarati i savjetovati se sa stručnjacima oko cvijeća te kupiti sadnice po povoljnijim cijenama, dok će na samom otvorenju podijeliti 2.000 sadnica cvijeća.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)