Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uhićena trojica maloljetnika

16.04.2019. 16:02
Uhićena trojica  maloljetnika


Zbog sumnje da su u utorak oko 2.20 sati provalili u tri brodice i iz njih ukrali bengalke s kojima su potom potpalili službeni Mercedes jedne zadarske tvrtke parkiran na Obali kralja Branimira, policija je  uhitila tri maloljetnika.
– Nad tri maloljetne osobe koje se dovode u svezu s izazivanjem  požara i drugim kaznenim djelima i dalje se provodi kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za navedeni događaj, izvjestili su jučer poslijepodne iz PU zadarske. Požar na Mercedesu zadarskih registarskih oznaka ugasili su građani, a policajci koji  su po dojavi izišli na mjesto događaja u blizini su zatekli trojicu sumnjivih maloljetnika. Očevidom je utvrđeno da je požar podmetnut, odnosno da je vatra koja je zahvatila stražnji dio vozila izazvana djelovanjem  toplinske energije zapaljenog pirotehničkog sredstva. Na Mercedesu je  nastala velika materijalna šteta, koja će naknadno biti utvrđena.
– Policija je u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršila i očevid na tri  brodice vezane na Liburnskoj obali u koje je provaljeno. Iz jedne od njih  otuđene su signalne rakete i pirotehnička sredstva, koja su moguće korištena za izazivanje požara na Mercedesu, izvjestila je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.