Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

“Zeleni” sutra traže promociju

16.04.2019. 10:28


Košarkaši Sonik-Puntamika već duže vrijeme igraju onako  kako zadarski navijači vole. Čvrsto, beskompromisno, atraktivno. S mnogo presinga i mnogo "tuče". Momčad je zadarska, a uskoro bi Zadar mogao dobiti novog prvoligaša, odnosno HT Premijerligaša. Da se razumijemo; Puntamičani imaju vjerojatno najjaču momčad u Prvoj ligi (drugom rangu), ali to nije lako pokazati na terenu. Igrači Sonika to prikazuju. Nakon što su igrači trenera Šime Kraljević osvojili prvo mjesto u osnovnom dijelu sezone pa su u polufinalu doigravanja u dvije utakmice  izbacili Agrodalm, sada su se namjerili na Dubravu. Pobjednik te serije  ide izravno u HT Premijer ligu, dok poraženi ima mogućnosti kroz dodatne kvalifikacije izboriti plasman u najjači rang hrvatske košarke. Igra  se finale na dvije dobivene utakmice, a u nedjelju su Puntamičani u svojim Jazinama napravili prvi korak. S uvjerljivih 86:62 svladali su goste iz  Dubrave.
– Najavljivali smo ovakvu utakmicu. Rekli smo da Dubrava dolazi u  hram košarke gdje smo mi domaćini i željeli smo postaviti kriterije kako  će se igrati i kojim intenzitetom. Na tome smo radili cijelu godinu – istaknuo je trener Sonik-Puntamike Šime Kraljević. I taj intenzitet je cijelu sezonu lomio protivnike. I slomio je Agrodalm u polufinalu. I slomio je Dubravu u prvoj utakmici finala. Doduše, gosti su u prvoj četvrtini držali  konce u svojim rukama.
– Cijelu godinu nas prati isti problem, sporije ulazimo u utakmicu. Kao  dizel motori smo. Treba nam vremena za radnu temperaturu.
Sredinom druge dionice zadarski sastav uhvatio je zaostatak. Do  poluvremena imao dvoznamenkastu razliku. U trećoj četvrtini završili posao.
– Do poluvremena smo imali kontrolu utakmice. Ali nisam želio niti  kod višeg vodstva ulaziti u rotacije. Dubrava nije bezopasna momčad. To  je sastav koji se u svakom trenutku može vratiti. Oni su malo odmarali  igrače, ali startna petorka bi se odmah vratila na teren da smo mi malo  popustili, a to nisam želio dopustiti.
Uzvrat je na rasporedu sutra. I sigurno neće biti jednostavno, pošto  je atmosfera u maloj dvorani uvijek žestoka, a igrači Dubrave žele se  vratiti u Jazine.
– Dogovorili smo se da u drugoj utakmici damo i više nego što smo dali  u prvoj. Želimo pobijediti odmah. Jer ukoliko dođe do majstorice, sve je  moguće. Tu često odlučuje jedna lopta, živci počinju raditi, nervoza iz  minute u minutu postaje sve veća. I zato želimo biti pravi u Zagrebu. No,  sigurno neće biti lako. Nastojat ćemo se psihički dobro pripremiti za tu  utakmicu. Možda i više nego fizički – dodao je Kraljević.


Krunić: Prvi put nas je netko  "nakantao"
– Moja želja je da se oporavimo do srijede i u našoj punoj dvorani izborimo pobjedu i vratimo se u Zadar. Po meni nismo imali svježine jer smo imali jako tešku  utakmicu s Dubrovnikom, dok je Sonik imao tjedan dana za pripremu. Ovo je prva  utakmica u sezoni da nas je netko na ovaj način "nakantao" ili pobijedio. Ja sam uvjeren da možemo izboriti majstoricu i doći na Veliku subotu u Zadar – kazao je trener  Dubrave Darko Krunić. (kkdubrava.hr)