Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

»Igrajte se s nama, crtajte i sudjelujte u nagradnim igrama!«

16.04.2020. 14:54


Povodom dvadesete godišnjice djelovanja Pedagoško-andragoški odjel Arheološkoga muzeja Zadar pripremio je niz radionica pod zajedničkim nazivom RuM, Radionice u Muzeju, a kako ih zbog novonastale situacije i preporuka za održavanjem fizičke distance nije moguće realizirati, u Muzeju su se prilagodili novim uvjetima. Sve radionice, igraonice, druženja, pričaonice prebacili su u virtualni svijet i RuM-a transformirali u VruM, Virtualne radionice u Muzeju.


Video igra
U pozivu na putovanje u VRuM upućemom »malim muzealcima« na Facebook stranici Muzeja navedeno je kako je za nadolazeću subotu pripremljena video igra koju potpisuju Neven Mazić i Mario Kotlar, a kako se uključiti detaljno je opisano.
– Oni slažu kodove, razrađuju gameplay algoritme i grafičko sučelje programa, a na našu radost konačan proizvod zabavna je videoigra – slagalica. Igru ćete pokrenuti desnim klikom na puzzle, a zatim otvorite ilustraciju muzejskog dokumentarista Roberta Maršića koji je na osnovi rezultata višegodišnjih istraživanja Arheološkoga muzeja Zadar nacrtao jedan uobičajen dan u antičkoj luci u današnjem Zatonu. Igra nudi mogućnost dijeljenja ilustracije na 20 dijelova za početnike pa sve do 600 dijelova za odvažne. Video igru možete preuzeti na poveznici: https://drive.google.com/file/d/19K0aZvJOPg2Zwx4O6E-T6j4U5oCVnkK0/view?usp=sharing, stoji u napucima uz naznaku kako postoji mogućnost da nakon otvaranja linka za igru, u trenutku preuzimanja, internet preglednik registrira preuzimanje datoteke puzle. zip kao sigurnosnu prijetnju te dodaju kako je, bez obzira na upozorenje, datoteka sigurna za preuzimanje.


Nagradna igra
– Zadatak za sve vas koji želite sudjelovati i igrati se s nama u VRuM-u: pošaljite nam na e-mail [email protected], pod šifrom koju sami osmislite, svoje crteže ili fotografije kulturnih spomenika mjesta u kojem živite ili možda fotografiju koju ste za uspomenu snimili upravo u našem Muzeju. Originalne crteže sačuvajte. Uradci koje nam pošaljete ulaze u nagradnu igru VRuM-a. Za sva dodatna pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju za vrijeme trajanja radionice, subotom od 10 do 12, na mob. 091/4254-062 (Jelena), poručili su iz Muzeja navodeći kako sve sudionike igre sa zadovoljstvom očekuju u VRuM-uveć sljedeće subote.