Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NEMAR Policija i Stožer intervenirali zbog Frane Brajkovića koji je s prijateljima igrao košarku

16.04.2020. 09:07


Zadarska policija u ponedjeljak oko 18 sati zaprimila je dojavu da grupa mladića na igralištu »Mornarica« na Poluotoku igra košarku. Istu je dojavu zaprimio i Stožer civilne zaštite Grada Zadra kojemu je dojavljeno da zbog igre većeg broja ljudi postoji mogućnost prijenosa korona virusa kapljičnim putem. Ono što je iznenadilo građane koji su nazvali Civilnu zaštitu i policiju činjenica je da je u toj grupi bio i predsjednik Mjesnog odbora Poluotok, Frane Brajković, za kojega smatraju da bi kao prvi čovjek Poluotoka trebao biti primjer drugima, a ne u danima pandemije igrati košarku nasred grada.
Prema izjavama očevidaca, na teren su prvi izišli članovi Gradskog stožera civilne zaštite, potom i prometni redar i policija. No, grupa se uoči dolaska policije već razišla, čime su izbjegli i prijavu za kršenje zabrane javnog okupljanja koja je na snazi od početka pandemije u Hrvatskoj:
– Policija je u ponedjeljak oko 18 sati zaprimila dojavu da na igralištu »Mornarica« kod FINE više osoba igra košarku. Naši su djelatnici po dojavi izišli na teren, no po dolasku više nikog nismo zatekli – kazala nam je jučer glasnogovornica Policijske uprave zadarske, Ivana Grbin.


Lukić: Molim građane da se strpe
Grupu je pak zatekla Civilna zaštita Grada Zadra čiji su ih članovi upozorili neka se, zbog opasnosi od moguće zaraze, odmah raziđu, osobito jer je riječ o sportskoj igri koja dovodi do znojenja i time mogućeg širenja potencijalne zaraze. Naime, evo što nam je voditelj Civilne postrojbe Gradskog stožera, Mate Lukić, rekao o ovom slučaju:
– Stožer civilne zaštite Grada Zadra zaprimio je prijavu da veći broj građana sudjeluje u sportskom događaju, odnosno da se igra košarka na igralištu »Mornarica«. Poslan je član moje grupe Civilne zaštite koju je okupljene upozorio i oni su se nakon toga sami razišli. Ubrzo se pojavila i policija koja je imala istu dojavu – kaže Lukić, šaljući ovim putem i apel građanima Zadra:
– Molim građane da se strpe još malo i pridržavaju uputa Stožera kako bismo uskoro izašli iz situacije koja nas je neočekivano snašla – poručuje Lukić.


Brajković: Koje su to gluposti?!
U Civilnom stožeru nisu navodili imena onih kojih su zatekli na igralištu »Mornarica«, no naknadnom provjerom saznajemo kako je među njima bio i predsjednik Mjesnog odbora Poluotok, Frane Brajković. Nazvali smo ga za komentar, osobito stoga što je, kao nezavisni kandidat sa liste Zadarskog bloka na zadnjim kvartovskim izborima, govorio o promjenama u ovom važnom gradskom kvartu te kvalitetnijem životu njegovih građana. A igranje košarke u situaciji stroge zabrane okupljanja na javnim mjestima i bilo kakvih sportskih događaja nije baš primjerena poruka od strane prvog čovjeka Mjesnog odbora.
Međutim, zamoljen za komentar, Brajković nam je odgovorio da su to »gluposti« te da odakle nam informacije:
– Ma dajte, molim vas, koje su to gluposti, što vam je? Dečki su se tamo skupili, uzeli smo par šuteva i nije bio uopće igranja košarke. Ne znam zašto se stalno izvlače neke gluposti. Ako ćete se u doba korone baviti takvim stvarima, ma dajte molim vas, onda stvarno ne razumijem. Uzeli smo par šuteva, a što bi trebali, doma sjedimo po cijele dane. Na kraju krajeva, ja volontiram okolo i manje-više sam na raspolaganju cijelo vrijeme i sada je problem ako uzmem dva šuta na koš?! – poručuje Brajković.
Mladi predsjednik Mjesnog odbora očito u ovom događaju ne vidi nikakav problem makar bi, kao čelni čovjek Poluotoka, svojim sugrađanima zapravo trebao biti primjer.