Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Stabilna situacija u Kolanu i Novalji

16.04.2021. 09:15


Tragom neslužbene informacije o širenju zaraze u općini Kolan te u gradu Novalji kontaktirali smo Stožer civilne zaštite Općine Kolan, gdje su nam potvrdili kako je situacija zapravo stabilna i imaju vrlo mali broj zaraženih.
– Epidemiološka situacija na području naše općine je trenutačno pod kontrolom. U ovom trenutku imamo manji broj pozitivnih slučajeva nego što je bilo u ovo vrijeme prošle godine. Od 900 žitelja općine Kolan, trenutno je pozitivno manje od deset stanovnika, rekla nam je Ivana Nikolić i potvrdila kako su radnici u kolanskoj sirani također svi testirani.
– Svi nalazi djelatnika sirane su negativni na virus COVID-19, istaknula je Nikolić.
Isto nam je potvrdio i Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.
– Iako je općina Kolan susjed gradu Novalji, koji je pod upravom Stožera civilne zaštite Grada Novalje i Primorsko – goranske županije, gdje su na snazi stroža epidemiološka ograničenja nego u Zadarskoj županiji, stanje u Kolanu je pod kontrolom i trenutno je na području općine manji broj aktivnih slučajeva. Trenutno su aktivna samo četiri slučaja zaraze koronavirusom. Gradonačelnik Novalje Ante Dabo takoder mi je potvrdio da epidemiološku situaciju drže pod kontrolom i kako je situacija u gradu po pitanju zaraze stabilna, objašnjava Vicković.