Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Lijepo je pobijediti svakoga tko se zove Inter

Autor: Šime Ćurko

15.05.2009. 22:00
Lijepo je pobijediti svakoga tko se zove Inter

Foto: Vedran SITNICA



Inter mi se čini idealnim protivnikom za konačnu pobjedu na strani, a i ostali su nam dužni nakon 1:1 od prošle jeseni – kaže Ante Puljić


Nedjeljni dvoboj u Zaprešiću u 31. kolu Prve HNL odavno su na Stanovima označili kao utakmicu koja bi mogla poslužiti za “šminkanje” izgubljene sezone. Zaprešićani trenutačno imaju dva boda više od Zadra (29-27), na desetoj su poziciji i jedina su momčad koju igrači Dalibora Zebić u preostalih 270 minuta mogu prestići na ljestvici.
– Bilo bi puno ljepše kad bismo sezonu završili na desetom mjestu. Tada bismo znali da smo osigurali ostanak i bez priširenja lige – kaže Ante Puljić, zadarski stoper koji se vratio u momčad u posljednjim kolima nakon što je prošle zime pred početak sezone završio na opraciji slijepog crijeva. Puljić, očito, kao i ostatak društva u Stadionskoj 2 toliko čezne za tim desetim mjesto. Nije da će ono Zadru nešto posebno donijeti, nije ni da će popraviti sve ono loše što je momčad pokazala ove sezone jer, odavno smo to utvrdili, Liga 16 ne može sakriti zadarske slabosti. No, pravi sportaši trebali bi u svakoj utakmici naći motiv, Zadar ga tako za ogled s divom iz Zaprešića vidi u tome da na kraju sezone bude mjesto ispred “Talijana”.
– Još imamo samo dvije gostujuće utakmice do kraja sezone na kojima bismo makar jednu morali pobijediti. Završiti sezonu bez pobjede u gostima nije nešto što će nam trebalo služiti na čast. Pokušat ćemo stoga konačno kući donijeti sva tri boda iako ni bodom ne bismo bili nezadovoljni. Istina, statistika nam ne ide u prilog, rezultati će reći da smo svima dobrodošli gosti.
Kako prekinuti praksu u kojoj se bodovi gube još na Bulevaru?
– Trebamo hrabrije igrati, a ne onako bezvoljno kao što smo to napravili u pretprošlom kolu u Osijeku. Inter je momčad koja bolje igra na gostovanjima, što nije ni čudno budući da imaju vrlo mladu momčad koja na gostujućim utakmicama ne osjeća toliki pritisak rezultata, kao što je to slučaj na domaćem travnjku. Inter mi se čini idealnim protivnikom za konačnu pobjedu na strani, a i ostali su nam dužni nakon 1:1 od prošle jeseni kada su nam na Stanovima zabili gol u posljedenjim minutama.
Zaprešićani su se u prošlom kolu lako obračunali s Croatijom Sesvete.
– I Interu je pomogla odluka o proširenju lige nakon čega igraju rasterećenije. To se najbolje vidjelo protiv Croatije kada su lakoćom došli do tri boda. Nekoliko mladih igrača Intera potvrdilo je svoju perspektivu i to su već osjetili neki naši klubovi. No, ni mi nismo bez naših aduta, ima i Zadar mladih snaga s kojima se može svakome suprotstaviti.
Mario Grgurović, Zadranin u redovima Intera, nametnuo je kao prvo ime momčadi Borimira Perkovića.
– Grgurović je njihov najopasniji igrač, posebno nakon što su prošle zime izgubili nekoliko iskusnijih igrača. Trebamo pripaziti na njihove prekide koje uglavnom izvodi Grgurović. Osim što može kvalitetno izravno pucati Grgurović ima i upotrebljive ubačaje.
Zadar još uvijek mora razmišljati i o ostanku jer 11. pozicija nije osigurana.
– Ne vjerujem da nas Croatia može sustići. To bi nakon svega stvarno bilo previše. Oko ostanka možemo biti bezbrižni – zaključio je Puljić.
Kako bilo, svaka pobjeda nad momčadi koja se zove Inter lijepo zvuči. Makar to ne bio onaj milanski nego zaprešički Inter.


 RAŠO U PRVIH 11




Dvoboj u Zaprešićiu na desnom boku započet će Naum Batkoski. To je pozicija na kojoj je Batkoski svojevremeno igrao u Rijeci i Pomorcu, ali uglavnom u formaciji 4-4-2. Dobrom igrom protiv Cibalije mjesto u momčadi zaslužio je Marko Rašo, a na poziciju zadnjeg veznog vraća se Marin Ljubičić koji je prethodna dva kola prisilno odmarao. Uđe li Rašo pitanje je tko će na klupu, Surać ili Župan. Problema s ozljedom ponovno ima Želimir Terkeš, pa nije nerealna solucija da će se Dalibor Zebić u Zaprešiću odlučiti za napadački dvojac Šaranović – Mitrović.
Vjerojatni sastav (5-5-2): Vuković – Puljić, Milin, Bećiri – Batkoski, Ljubičić, Rašo, Župan, Jozinović – Šaranović, Mitrović: Pričuve: Ježina, Šiklić, Gregov, Pletikosić, Surać, Skočibušić, Batur. Nedostaju: Maruna (tri žuta kartona), Terkeš (ozlijeđen), Ćurjurić (bolestan).


 PRVA HNL, 31. KOLO


17. svibnja (16.30)
ZAPREŠIĆ: Inter – Zadar. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik), Robi Kezele (Rijeka).
SPLIT: Hajduk – Šibenik. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Darko Novoselnik (Belišće), Zdenko Mergeduš (N. Gradiška).
OSIJEK: Osijek – Rijeka. Sudac: Edi Šunjić. Pomoćnici: Petar Gabrilo, Marin Ivanković (svi Split).
VINKOVCI: Cibalia – Varteks. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Pomoćnici: Danijel Munić (Bregana), Hrvoje Barišić (Osijek).
ZAGREB (Kranjčevićeva): Zagreb – Croatia Sesvete. Sudac: Alen Gerek (Zabok). Pomoćnici: Krunoslav Ambrinac (Zagreb), Saša Fegeš (Nedelišće).
ZAGREB (Maksimir, 20, HTV2): Dinamo – Slaven Belupo. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek). Pomoćnici: Hrvoje Menđušić (Vinkovci), Krunoslav Lesandrić (Nuštar).