Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djeca će postati čvrsti stupovi Crkve i društva

15.05.2012. 22:00
Djeca će postati čvrsti stupovi Crkve i društva


Pozvani ste da napučite ovu zemlju i da se ne bojite ljubavi, jer ljubav bez žrtve i odricanja nije prava ljubav te tada nema ni naših mladih, koji i danas stoje pred nama kako bi primili sakrament prve svete pričesti, kazao je don Pedić


U mjesnoj župnoj crkvi sv. Mihovila u Vrsima na blagdan Gospe Fatimske sakramentu prve svete pričesti ove godine pristupilo je 13 prvopričesnika. Svečanu svetu misu, u prepunoj župnoj crkvi predvodio je vrški župnik don Boris Pedić.
Sakrament svete pričesti veliki je događaj za svu vršku djecu, kao i za njihove roditelje te je vrški župnik iskoristio priliku da u svojoj propovijedi stavi naglasak na brigu prema mladima i njegovanju ljubavi prema svojoj obitelji.
– Roditelji su pozvani da na prvom mjestu budu odgojitelji svoje djece, jer preuzeli ste tu odgovornost na krštenju svoje djece. Razmišljajte malo koliko ste otvoreni prema životu i koliki ste standard stavili pred sebe. Ustvari smo dignuli toliki standard da ako nemamo dobar auto, stan u Zagrebu, stan u Zadru, da smo u biti tada sirotinja. Ali znajte da nije sve u tome. Pozvani ste da napučite ovu zemlju i da se ne bojite ljubavi, jer ljubav bez žrtve i odricanja nije prava ljubav te tada nema ni naših mladih, koji i danas stoje pred nama kako bi primili sakrament prve svete pričesti, kazao je don Pedić posebno potaknuvši roditelje da odgajaju svoju djecu u duhu “biti”, a ne “imati”, kako bi ona jednog dana postala čvrsti stupovi Crkve i društva.
U pripremi mladih prvopričesnika veliki doprinos je dala i Marija Burčul iz službe “Dobri pastir”, koja ih je zajedno s don Borisom dovela spremne do svetog čina. Svečanu svetu misu uveličao je i crkveni zbor crkve sv. Mihovila, pod ravnanjem Marije Burčul, a koji je otpjevao nekoliko pjesama posebno pripremljenih za ovu priliku. Nakon mise u župnoj dvorani održan je domjenak u čast svih prvopričesnika te su svi bili pozvani i počašćeni kolačima.
Svetu pričest primili su: Marija Maraš, Tamara Ivković, Katarina Maraš, Dorija Kramarić, Leona Kapović, Marija Vukić, Monika Božić, Luka Rončević, Luka Predovan, Lovre Jordan, Roko Bukva, Luka Jaman i Diego Galić.