Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Milinović: Tuđman ne može biti izaslanik na Saboru HDZ-a

15.05.2012. 22:00
Milinović: Tuđman ne može biti izaslanik na Saboru HDZ-a


Tuđman ne može biti izaslanik na općem izbornom saboru jer se u HDZ učlanio nakon 23. siječnja ove godine, ističe Milanović


Predsjedništvo HDZ-a na svojoj jučerašnjoj sjednici nije raspravljalo o mogućnosti da Miroslav Tuđman kao punopravni izaslanik sudjeluje na izbornom saboru HDZ-a sljedeće nedjelje.
– Imat ćemo u petak još jednu sjednicu predsjedništva na kojoj ćemo više razgovarati o obitelji Tuđman, rekla je samo predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon završetka sjednice.
 Jedini od njenih protukandidata koji je ujedno i aktualni član predsjedništva stranke Darko Milinović rekao je, također nakon sjednice, da je potpuno jasno da Tuđman ne može biti izaslanik na općem izbornom saboru zbog toga jer se u HDZ učlanio nakon 23. siječnja ove godine, datuma kojeg je predsjedništvo stranke odredilo kao krajnji za status člana da bi netko mogao birati i biti biran na unutarstranačkim izborima. Milinović je rekao da je predsjedništvo prihvatilo njegov prijedlog da se na izborni sabor pozovu svi bivši premijeri i predsjednici Sabora koji su još uvijek članovi HDZ-a.
Kosor je rekla da je sjednica predsjedništva protekla u relaksiranom ozračju, te da su se “sve lijepo dogovorili”, te da je utvrđena lista gostiju među kojima će biti veleposlanici, predstavnici HUP-a, sindikata, HDZ-a BiH, te nekih drugih prijateljskih stranaka.
– Raspravljali smo uputama o radu izbornih povjerenstava kako bi bilo kakav oblik manipulacije bio nezamisliv. U srijedu ćemo imati sastanak sa svim predstavnicima predsjedničkih kandidata i kandidatkinja. Što se tiče fotografiranja listića izborno povjerenstvo će imati uputu da se poništi glas svakoga koga se uhvati da je mobitelom fotografirao svoj listić. Svaki će predsjednički kandidat imati svog predstavnika u izbornom povjerenstvu, rekla je Kosor. Ona je oštro demantirala bilo kakvu mogućnost da je protiv toga da se kao gosta na Sabor pozove dosadašnjeg predsjednika Sabora Luka Bebić.
– To nije točno. To je spin nekih mojih kolega koji žele doći na čelno mjesto u HDZ-u. To je nešto što nije dobro. To apsolutno nije istina da ja imam bilo kakav interes da gospodin Bebić ne dođe. To je sve možda izvučeno iz njegovog intervjua gdje je rekao da neće oprostiti Ivi Sanaderu što je mene predložio za čelno mjesto u HDZ-u, rekla je Kosor. Milinović je rekao da će njegov predstavnik u izbornom povjerenstvu biti predsjednik HDZ-ove gradske organizacije u Gospiću Petar Krmpotić.