Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nakon odlično organiziranog natjecanja, SRD Kornat najavio i ekološku akciju čišćenja priobalja

15.05.2012. 22:00
Nakon odlično organiziranog natjecanja, SRD Kornat najavio i ekološku akciju čišćenja priobalja


U akvatoriju Telašćice proteklog vikenda ribiči saljskog SRD “Kornat” upriličili su još jedno natjecanje u udičarenju. U žaru za što uspješnijim ulovom i trofejnijim primjercima u “kašeti” na pučinu je poranilo više od 50 natjecatelja s 30-ak svojih brodica. To je bilo drugo klupsko natjecanje po reaktiviranju ovog sportskog društva, a koje ono uobičajeno upriličuje sredinom svibnja. Poligon ribolova je ovoga puta bilo područje PP Telašćica uz priskrbljenu suglasnost Ministarstva zaštite okoliša i prirode.
Natjecanje je pružalo dojam ugodnog, gotovo obiteljskog druženja u zdravom okruženju mora i čistog zraka. Natjecateljske posade su se formirale po rodbinskom, kolegijalnom, prijateljskom ključu zajedničkog druženja i klupske uzajamnosti. Po završetku cjelojutarnjeg ribolova uslijedilo je vaganje i bodovanje ulova u uvali Mir čime je koordinirao i sportski odmjeravao sudac natjecanja Luftvija Robović. Svo vrijeme svog klupskog susreta u Telašćici saljski ribolovci su podgrijavali ugodno ozračje razdraganom pjesmom i zajedničkim domjenkom na terasi restorana u Miru gdje su se okrijepili svježom i ukusnom lovinom. Posebno su bili počašćeni sudjelovanjem na njihovom natjecanju Marka Sikirića iz zadarskog Zubaca, državnog reprezentativca,  svjetskog i državnog prvaka. Ovdje je nastupio izvan konkurencije u falsin kategoriji i sa 4080 bodova osvojio treće mjesto.   
I ovim natjecanjem su organizacijski koordinirale upravljačke strukture SRD Kornat, a svu logističku potporu i domaćinstvo je pružila JU PP Telašćica. Ovim događanjem saljski SRD neće prestati s ovogodišnjim aktivnostima te već za dva tjedna najavljuju ekološku akciju čišćenja priobalja u Telašćici i podmorja luka Sali i Zaglav uz dragocjenu pomoć ronioca RK “Sv. Roko” iz Bibinja i RK “Roniti se mora” iz Zagreba. Podršku toj akciji već su potvrdili Zadarska županija, Općina Sali i JU PP Telašćica.


Višak ribe doniran Domu za stare i nemoćne


Višak ulovljene ribe doniran je Domu za stare i nemoćne osobe u Salima, čime je ova manifestacija poprimila i svoj humanitarni aspekt.
Natjecalo se čak sedam pripadnica nježnijeg spola koje su se pokazale spretnim i umješnim ribolovkama te su ih muški kolege po ustaljenom običaju kavalirski obdarili galantnim darovima.