Pera prva u Pratu

Slika korisnika admin
Bernarda Pera

Nakon nekoliko uspješnih turnira odigranih duž jadranske obale juniorska prvakinja Hrvatske Bernarda Pera (17) ostvarila je zapažen uspjeh na 20. međunarodnom juniorskom ITF (G2) turniru u talijanskom Pratu igrajući na zemljanoj podlozi. Bernarda je oduševila na turniru osvojivši prvo mjesto i to prilično uvjerljivo.

U prvom kolu suparnica Bokhua je uspjela uhvatiti samo jedan gem (6:0, 6:1). U osmini finala Bernarda je pobijedila petu nositeljicu Australku Storm Sanders u dva seta 6:3, 6:0. Potom je u četvrfinalu i u polufinalu izbacila dvije domaće tenisačice, najprije Lombardo sa 6:3, 6:2 te Prosperi sa 6:1, 6:0. Niti u finalu Bernarda nije imala većih problema protiv sedme nositeljice srpske tenisačice Ivane Jorović pobjedivši sa 6:3, 6:1.

Kako je uvjerljivo pomela sve suparnice, Bernarda sigurno neće još dugo biti 274. juniorka svijeta. S novim bodovima na juniorskoj se ljestvici spustila oko 120. mjesta. Bernarda je tako nadomak ulaska na dva najveća juniorska turnira Orange Bowl i Wimbledon, a za to joj potrebno još nekoliko bodova i plasman blizu 80. mjesta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno