Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pipan: Loše počeli, loše nastavili, loše završili

15.05.2012. 22:00
Pipan: Loše počeli, loše nastavili, loše završili


ALEŠ PIPAN, ZADAR
– Sve ste vidjeli. Čestitke Ciboni i treneru Repeši na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji u svim elementima košarkaške igre. I u obrani i u napadu. Loše smo počeli, loše nastavili i loše završili. Trebamo što prije zaboraviti ovu utakmicu. To je doigravanje. Izgubili smo prvu, druga je u petak u Zadru i trebamo napraviti sve da izjednačimo rezultat.
Očekujete li da vam momčad psihološki padne nakon ovakvog poraza?
– Ne. Mislim da smo ove sezone prošli dosta trauma. Porazi su različiti, neki visoki, neki niski, neki bole više, neki manje, ali mislim da ćemo se brzo vratiti i u našoj dvorani odigrati drukčiju utakmicu. Prvo trebamo analizirati ovu i vidjeti gdje je puklo, gdje smo griješili. Najvažnije je da ne ponovimo pogreške i da pokažemo drukčiji pristup i borbenost. Nismo imali nijednog raspoloženog igrača, a da bi dobili Cibonu moramo imati barem tri.
Niste imali odgovor na Ciboninu agresivnost.
– Oni jesu igrali agresivno, ali košarka je kolektivan sport i trebaju igrati svi. Treba postojati povezanost između igrača. Ovaj put su htjeli igrati jedan na jedan, svatko je htio pokazati što zna, a tako se nismo dogovorili i tako se košarka ne smije igrati.
JASMIN REPEŠA, CIBONA
Sve kako smo željeli
– Od početka je utakmica otišla u smjeru u kojem smo željeli. Defanzivno smo odigrali zaista dobro, s mnogo energije. Na poluvremenu smo imali dvadeset razlike i to uz pet šest promašenih otvorenih trica. Ipak, treba podvući dvije stvari. Nedopustivo je da u prvom poluvremenu primimo 17, a u drugom 40 poena i nedopustivo je da im dopustimo čak 21 napadački skok. Prvi cilj u cijeloj seriji nam je bio upravo napadački skok, kojega na ovoj utakmici nismo kontrolirali. Osim toga, mentalna snaga mladih igrača, Marčinkovića, Zubčića, Kovačevića… trebala bi biti uvijek ista, a ne da kod +30 budu odsutni. Okrećemo se pripremi za drugu utakmicu.