Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Simbol zaštite svjetskih voda

15.05.2012. 22:00
Simbol zaštite svjetskih voda


Ponosan sam što poticaj za projekt Kristijanu Curaviću dolazi upravo iz Francuske, zemlje istraživača Costeaua i ovim memorijalnim činom želim još više potaknuti ljude na djelovanje za što čišćim ne samo hrvatskim, nego i svjetskim morima, zaključio je Andre-Marc Prudent


Kalypso Junior Project – polaganje „Jacques Yves Costeau” memorijalne je simbol društveno odgovorne inicijative zaštite i čišćenja svjetskih voda.
Udruga GUWAA poziva na medijsko praćenje polaganja „Jacques Yves Costeau” memorijalne ploče u sklopu projekta zaštite i čišćenja svjetskog podmorja u četvrtak 17. svibnja u 12 sati na Morskim orguljama.
Uz nazočnost predstavnika veleposlanstava zemalja sudionica, predstavnika uključenih ministarstava te predsjednika uprave Splitske banke, svečanost će otvoriti sam organizator Kristijan Curavić.
Kao profesionalnog ronioca Kristijana Curavića je već od rane dobi zainteresirao život i otkrića Costeaua te je upravo u njemu pronašao inspiraciju za pokretanje projekta sustavnog čišćenja hrvatskog podmorja sa svojim timom ronilaca uz logističku potporu putujućeg broda Kalypso. Projekt je ubrzo naišao na znatan interes i podršku izvan granica Hrvatske te su se u njega uključile i ostale zemlje. Zahvaljujući tome inicijativa zaštite i čišćenja hrvatskog dragulja, Jadrana, danas je prerasla u organizaciju prvog globalnog čišćenja podmorja diljem svijeta što je ujedno i glavni cilj udruge.
U nadi da pomognu udruzi GUWAA u promoviranju ekološkog načina života te podizanju razine svijesti nadolazećih generacija o potrebi zaštite okoliša, u projekt se uključila i Splitska banka kao glavni sponzor projekta.
Osim financijski, svojim djelovanjem u zajednici i aktivno sudjelujući u akcijama čišćenja, pokušavaju pridonijeti boljem i kvalitetnijem životu te očuvanju jednog od najvećih bogatstava Republike Hrvatske.
– Ponosan sam što poticaj za jedan ovakav projekt Kristijanu Curaviću dolazi upravo iz Francuske, zemlje istraživača Costeaua i ovim memorijalnim činom želim još više potaknuti ljude na savjesno razmišljanje i svjesno djelovanje za što čišćim ne samo hrvatskim, nego i svjetskim morima, zaključio je predsjednik Uprave Splitske banke gospodin Andre-Marc Prudent.