Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

»Ljepši« smo za 9,5 milijuna kuna

Autor: Vanja Mirčeta

15.05.2013. 22:00
»Ljepši« smo za 9,5 milijuna kuna

Foto: Filip BRALA/PIXSELL



U povodu završetka radova na uređenju Trga Petra Zoranića i Poljane Šime Budinića i njihova popločavanja i ostakljivanja, Grad Zadar je za sve sugrađane i goste organizirao besplatni koncert klape Intrade.
Program na novouređenom trgu započeo je nastupom Gradske glazbe, klape Donat i plesne udruge Gesta, sa zakašnjenjem od sat vremena te nastavljen koncertom klape Intrade.
Stakleni pokrovi za dva arheološka lokaliteta na tom povijesnom trgu stavljeni su tek prije nekoliko dana, a metalna ograda uz kapitel do kafića Novi Caffe, bivša Kolona, jučer ujutro, uoči proslave.
Novo okupljališteGradonačelnik Zvonimir Vrančić ne skriva zadovoljstvo završetkom ovih, kako kaže, dvogodišnjih radova kojim smo dobili urbano mjesto koje će poput Morskih orgulja i Pozdrava Suncu postati popularno okupljalište Zadrana i njihovih gostiju.
– Završeni su radovi, no još nije formalno obavljen tehnički pregled i ishođena uporabna dozvola, ali imamo sve potrebne ateste i potvrde te će se to ovih dana i završiti, kaže Vrančić.
Udruga »Za Zadar Zajedno« smatra da je ovim projektom prostor Trga i Poljane devastiran do neprepoznatljivosti. Gradonačelnik Vrančić se ne slaže s objedama, iako smatra kako svatko ima pravo na mišljenje.
– To je jedna minorna i marginalna udruga koja okuplja mali broj građana, poručuje gradonačelnik.
 
Radovi s izvođenjem radova te projektantskim i stručnim nadzorom stajali su 9,5 milijuna kuna što je, kako kaže Vrančić, u ugovorenim granicama te nema nekih drastičnih probijanja proračuna. Sinoćnja fešta stajala je 40.000 kuna.