Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Plaža namijenjena invalidima spremna za ljeto

Autor: Ivana Jurišić

15.05.2013. 22:00
Plaža namijenjena invalidima spremna za ljeto

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Zajedničkom akcijom Sportsko ribolovnog društva Zubatac, Udruge tjelesnih invalida Zadar i Jedriličarskog kluba Uskok uz pomoć i podršku Grada Zadra jučer je održano tradicionalno čišćenje plaže za osobe s invaliditetom Vitrenjak. Akcija je održana uz slogan »Pet godina zajedno«. Naime, ovo je peta godina da su se građani udružili kako bi invalidima učinili ugodnim ulazak u more.
Dvadesetak članova društva i udruga lopatama je očistilo ogromne naslage pijeska koje su nošene morskim strujama prekrivale rampe za ulazak invalida u more.
Akciju je i ove godine podržao Mjesni odbor Puntamika, a Jozo Kasipović, voditelj kupališta za osobe s invaliditetom kazao je kako su sretni što je akcija doživjela pet godina:
– Ove godine smo za sudionike akcije spremili i majice kako bismo im se na neki način zahvalili za sve što rade za osobe s invaliditetom. Plaža na Vitrenjaku vjerojatno je najbolje opremljena plaža za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Stranci su toliko oduševljeni poslom koji smo napravili ovdje da ih je nekoliko iz Švedske i Nizozemske čak kupilo i stan u Zadru kako bi ljeti mogli uživati u svemu onome što im daje naše more.
Nakon ove akcije kupalište za osobe s invaliditetom na Vitrenjaku je spremno, a uz betonsku rampu za ulazak u more, tu su i specijalna kolica i sunčalište sa svlačionicama i ležaljkama. Spremni su i posebno prilagođeni toalet, rezervirana parkirališna mjesta te uređene prilazne staze.