Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U jeseni života pozdravili ljeto

Autor: Anamarija Bilan

15.05.2013. 22:00
U jeseni života pozdravili ljeto

Foto: Vedran SITNICA



Umirovljenici Poluotoka jučer su u svojim prostorijama imali feštu kojom su ispratili proljeće i pozdravili nadolazeće ljeto. Na fešti je uz domaću pašta – fažol, brojne salate, sokove i pokoju pivu zabavljalo, družilo i ćakulalo 30-ak umirovljenika.
 – Želimo da naši umirovljenici u prostorijama udruge ostvare sve i da uživaju u domaćem ugođaju. Naime, malo se ljudi brine o umirovljenicima, ali srećom Grad Zadar ima sluha za naše potrebe pa smo uz njihovu pomoć riješili velik broj naših programa, rekao je Joško Gatara, predsjednik Udruge umirovljenika Poluotok, zahvaljujući čijem trudu i dobrom receptu su brojni umirovljenici uživali uz iće i piće.
Istaknuo je da je sljedeći projekt uređenje prostorija kako bi bile adekvatne za postavljanje izložbi i održavanje predavanja, ali i da se u njima uredi svojevrstan dnevni boravak za umirovljenike koji putuju na otoke i koji će tamo moći provesti vrijeme dok čekaju na brod ili će tamo moći ostaviti prtljagu. Dodao je da su o tome razgovarali s Mariom Pešutom, pročelnikom za socijalnu skrb Grada Zadra koji im je dao podršku.
Istaknuo je da će i dalje nastaviti s projektima, organiziranjem izleta, odlazaka u toplice i slično kako bi umirovljenicima omogućili što bolji i ugodniji život.