Doroteja Kamber-Kontić nova ravnateljica Gradske knjižnice

Slika korisnika admin

Doroteja Kamber-Kontić najvjerojatnije će biti izabrana za  novu ravnateljicu Gradske knjižnice Zadar. Takav je prijedlog odaslalo  Upravno vijeće GK Zadar na odlučivanje zadarskom gradonačelniku  Božidaru Kalmeti. Za sadašnju pomoćnicu pročelnika za školstvo i odgoj  Grada Zadra Jose Nekića, glasovali su predsjednik Vijeća Vinko Grgić i  Maja Šatalić, a Nada Radman koja je bila i kandidatkinja, ostala je suzdržana.

- Imali smo istovremeno komfornu, ali i nezahvalnu situaciju jer je  svih četvero kandidata ispunjavalo uvjete. Presudile su sitnice u programima. Gospođa Doroteja Kamber-Kontić ima šesnaestogodišnje iskustvo, a bila je i ravnateljica područne knjižnice Arbanasi. Presudilo je i  njeno iskustvo u izradi strategija i aplikacija prema EU fondovima, što  doduše ima i gospodin Mladen Masar.  Posebno me se dojmio dio u njenom programu koji predviđa zapošljavanje u GK Zadar osoba s posebnim potrebama, rekao je nakon izbora  predsjednik UV-a Vinko Grgić,  koji je odlučno odbacio postojanje bilo kakvih sugestija ili naloga iz ureda sadašnjeg šefa predložene, Jose Nekića, ili bilo koga drugog iz Grada  Zadra.

Ivan Pehar je kao v.d. ravnatelj koji odlazi u mirovinu, prema riječima  Grgića, dostojanstveno primio odluku iako mu nije prošao pokušaj kadroviranja iz umirovljeničke perspektive. Naime, jasno je bilo da je njegov kandidat bila njegova dosadašnja  zamjenica i predstavnica zaposlenika Nada Radman. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika med
Naravno da nema sugestije od strane Jose Nekica još se sican kako je njegova nevista dobila posao jer je bila jako simpatična ravnateljica škole.Valjda je i ova Konticka jako simpatična.