Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Potpora pčelarima za očuvanje izvornih pasmina pčelinjih zajednica

15.05.2017. 22:00
Potpora pčelarima za očuvanje izvornih pasmina pčelinjih zajednica


Općina Starigrad pozvala je pčelare sa svog područja da podnesu zahtjeve za dodjelu potpora poljoprivredi za 2017. godinu. U cilju poticanja razvoja poljoprivrede na području Općine Starigrad, dodijelit će se potpore male vrijednosti u obliku bespovratnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje, odnosno potporu za očuvanje izvornih pasmina pčelinjih zajednica.
– S ukupno 20.000 kuna sufinancirat će se pčelari s područja Općine Starigrad za očuvanje izvornih pasmina pčelinjih zajednica. Potpora će se odobriti korisniku sukladno Uredbi Komisije (EU) br. 1408/2013 za uzgoj minimalno 10 pčelinjih zajednica sive pčele, stoji u pozivu objavljenom na internetskoj stranici Općine.
Navodi se i kako je Općina Starigrad u proračunu osigurala subvencioniranje pravnih i fizičkih osoba koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom s područja Općine Starigrad, upisanima u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Za očuvanje izvornih pasmina pčelinjih zajednica osiguran je iznos od 50 kuna po pčelinjoj zajednici, ali ne više od 2400 kuna po korisniku.
Pravo na dodjelu potpore poljoprivrednoj proizvodnji ostvaruje se dostavom Zahtjeva za dodjelu potpore s pripadajućom dokumentacijom, odnosno dokaza o upisu u Evidenciju pčelara, potvrdu Udruge pčelara o broju pčelinjih zajednica i sl. Potporu neće moći ostvariti korisnici koji imaju dugove prema Općini Starigrad
Javni poziv odnosno traje do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu, a najkasnije do 30. studenog 2017. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Općine Starigrad.