Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivana Karlić je zahtijevala da joj se plaća isplati na ruke

17.05.2018. 06:41
Ivana Karlić je  zahtijevala da joj  se plaća isplati na  ruke


Ljuz Kajtazi, Put Kotlara 3, Zadar, osobno te po punomoćniku mr.sc.  Ivi Brkiću, odvjetniku u Zadru, temeljem odredbe čl. 40. i 41. Zakona o  medijima podnosi slijedeći Zahtjev za ispravak informacije
Dana 13. svibnja 2018. godine na internetskom portalu Zadarskog lista, te u tiskanom izdanju dnevnog lista: Zadarski list objavljen je članak  naslova:„Otac i sin izmlatili muškarca i djevojku koji su došli po zarađeni  novac“.
Vidite što se dogodi kada djevojka dođe moliti za pošteno  zarađeni  novac, riječi su kojima su nas dočekali pretučeni Ante Šare (36)  i njegova  djevojka Ivana Karlić (25) kako bi nam ispričali što im se dogodilo 11.  svibnja. Ivana  je radila u pekari Zadar u prosincu  2017. godine i to 15-ak  dana.
Navedeni članak sadrži informacije koje su netočne i neprovjerene.  Takvim je neistinitim informacijama moja stranka Ljuz Kajtazi grubo  oklevetana.
Gotovo ništa od objavljenih informacija nije istina.
Tako nije istina da djevojci Ivani Karlić nije isplaćena plaća.  Gospođa  Karlić je plaću dobila isplatom na njezin osobni račun. Prema tome,  neistinita je i zlonamjerna tvrdnja da su „Otac i sin izmlatili muškarca i  djevojku koji su došli po zarađeni novac“. Dokaz o uplati tog iznosa vlasnik pekare „Zadar“ je prezentirao Ivani Karlić, međutim, ista je uz podršku Ante Šare zahtijevala da joj se neovisno o tome novac isplati na ruke. Njezin problem je taj što je rečeni bankovni račun navodno blokiran  (prema njenim riječima upućenim poslodavcu) pa je FINA zaplijenila  uplaćeni novac. Međutim, to ne umanjuje istinu da je njoj poslodavac isplatio plaću.
Prenosite i neistinitu informaciju da je gospodin Ljuz Kajtazi vlasnik  pekare u kojoj da je radila Ivana Karlić, iako je lako provjeriti da gospodin  Kajtazi nije vlasnik pekare, a niti njegov sin ima bilo kakve veze s pekarom. Predmetna pekara je u vlasništvu pravne osobe i to firme Vikend  j.d.o.o., a koja je firma u vlasništvu gospodina Karanaja.
Sporna pekara nalazi se doista nalazi u prizemlju obiteljske kuće gospodina Ljuza Kajtazija, a vi ste neovlašteno, u posve negativnom kontekstu, uz neistinite navode o događaju i sudionicima događaja objavili fotografiju obiteljske kuće gospodina Ljuza Kajtazija, bez njegovog znanja i  dopuštenja, čime ste i njega i njegovu obitelj doveli u opasnost od reakcija na neistine iznesene u vašemu članku.
Smatram da nije slučajnost da prenosite izjave Ante Šare i Ivane Karlić,  bez da ste se informirali o službenim radnjama koje su poduzela ovlaštena tijela iz kojih bi vidjeli da su upravo ti čije neistinite izjave prenosite  izazvali incident, prijetili bez ikakve osnove i da se su protiv njih podnesene odgovarajuće kaznene prijave.
Također nije slučajnost da prenosite inače neistinitu izjavu Ivane Karlić koja glasi: „Šef me seksualno uznemiravao, nasrtao je, bio je agresivan  i grub…“ i da u kontekst te izjave stavljate upravo gospodina Ljuza Kajtazija, iako on nije bio šef gospođi Ivani Karlić, nije vlasnik pekare u kojoj  je ona radila, te nikada s njome nije imao nikakav kontakt. Vi zapravo  neistinito javnosti sugerirate da je upravo on taj šef, iako ste mogli provjeriti da to što sugerirate nije istina.
Ovakvi neistiniti navodi na osobito grub način pogađaju gospodina  Kajtazija.
Kontekst i ton vašega članaka je krajnje negativan za gospodina Kajtazija koji nipošto nije zaslužio ovakav „tretman“ jer se radi o časnom čovjeku, sudioniku Domovinskog rata koji nikada u životu nije kažnjavan i  vodi uredan obiteljski život.
Neistinit je i navod da je Stefan Kajtazi udarao Antu Šaru, već upravo  suprotno, Ante Šare je udarao Stefana Kajtazija. Radi toga će protiv Ante  Šare biti podnesena odgovarajuća prijava.
Neistinit je navod da je Ljuz Kajtazi udario Antu Šaru jer je isti na  mjesto događaja došao nekoliko trenutaka prije policije. O tome postoje  brojni svjedoci, međutim, zbog trajanja policijskog istraživanja takvi detalji se u ovom demantiju neće iznositi.
Neistinit je navod da je Ljuz Kajtazi šakom u glavu udario Ivanu Karlić,  jer kako je već rečeno, isti je na mjesto događaja došao nekoliko trenutaka prije policije i nije bio u nikakvom fizičkom sukobu ni s Ivanom Karlić  ni s Antom Šarom.
Neistinit je navod da su Stefan i Ljuz Kajtazi prijetili Anti Šari da će ga  ubiti, baš naprotiv Ante Šare je došao u dvorište obiteljske kuće Ljuza  Kajtazija (u prizemlju koje se nalazi pekara) te je počeo prijetiti, razbijati  i tući Stefana Kajtazija koji se tamo zatekao. Štoviše, nanio mu je tešku  tjelesnu ozljedu.
Gledajući sporni članak kao cjelinu, potpuno je jasno da je iznošenje i  prenošenje niza neistinitih informacija, a bez da su iste prethodno provjerene, predstavlja neosnovani napad na čast, ugled i dostojanstvo gospodina Kajtazija.
Gospodin Ljuz Kajtazi zahtijeva da:
 – se ovaj zahtjev za ispravak informacije i ispriku sa sadržanim demantijem, objavi bez ikakve promjene teksta, na istom ili istovrijednom  mjestu u dnevnom listu Zadarski list (tiskano izdanje), kao i na internetskom portalu Zadarskog lista, na način da se iz naslova ispravka vidi kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnog članka.
Ljuz Kajtazi po punomoćniku mr.sc. Ivi Brkiću, odvjetniku u Zadru