Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Krešimir Čirjak i Martin Grbić sa svojim psima ostavili pehare u Zadru

17.05.2018. 09:03
Krešimir Čirjak i  Martin Grbić sa  svojim psima  ostavili pehare u  Zadru


Prvi put u Dalmaciji održano je Prvenstvo Hrvatske u radu  školovanih pasa, a 2. kolo Prvenstva ugostila je prošlu nedjelju u Privlaci,  na nogometnom terenu NK Sabunjara, kinološka udruga ''Malinois'' Zadar.
U Privlaku su stigli članovi klubova iz nekoliko hrvatskih gradova: Pule, Zagreba, Čakovca, Karlovca, Splita i Zadra, a članovi zadarske udruge  iskazali su se na domaćem terenu te su ostavili nekoliko pehara i u Zadru. Tako je prvo mjesto osvojio Krešimir Čirjak sa psom imena Leo MileHund po programu FPr 3 te drugo mjesto Martin Grbić sa psom Grand  od Moslavine po programu IPO-1.
Organizatori kažu kako je Zadar opravdao svoje domaćinstvo, a poslužilo ih je i lijepo vrijeme.
– Zahvaljujemo se svima na dolasku i povjerenju te se nadamo nastavku ovakvih događaja u našoj sredini jer ono što nas povezuje je rad i ljubav prema psima. Našim sugrađanima dali smo  priliku da se upoznaju s  ovom granom kinologije koja  se kao takva po prvi put održala na našem  području. Kao nositelji i sudionici natjecanja  afirmirali smo svoj program te ukazali na važnost pravilne obuke i odgoja psa, a ujedno pridonijeli promociji Zadra i Zadarske županije na novoj razini, rekla je predsjednica KU "Malinois" Branka Gaćina uputivši posebnu zahvalu Općini  Privlaka skupa s TZ Privlake koji su im  izišli u susret te su ujedno jedni od  sponzora ovog događaja. Osim terena, priskrbili su i određena sredstva  koja su pomogla pri organizaciji ove manifestacije.
Kinološka udruga "Malinois" Zadar postoji već tri godine, a svrha im je  promicati intergeneracijsku edukaciju i suradnju na najvišoj profesionalnoj razini. Jedina su udruga ovog tipa na području od Istre do Dubrovnika. Njihovi članovi natječu se na državnoj razini, a ove su godine  imali i člana u reprezentaciji Hrvatske, jednog od ukupno tri iz Hrvatske  koji su se natjecali u Sloveniji na Svjetskom prvenstvu belgijskih ovčara,  Krešimira Čirjaka.