Mladi Zadrani među najboljima u pružanju prve pomoći

Slika korisnika valentinam
Na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa
Natjecanje se, dozanjemo u Gradskom društvu Crvenog križa Zadar, sastojalo od teorijskog dijela koje je uključivalo poznavanje povijesti i rada HCK i Međunarodnog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, prava djece i teorije prve pomoći, te praktičnog djela pružanja prve pomoći u simuliranim situacijama
Gradsko društvo Crvenog križa Zadar predstavljala je i ekipa Osnovne škole Krune Krstića u kategoriji podmlatka

Na ovogodišnjem 22. Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa, održanom proteklog vikenda u Vinkovcima, ekipa zadarske Medicinske škole Ante Kuzmanića osvojila je 3. mjesto u kategoriji mladeži.

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar je na ovom tradicionalnom nacionalnom natjecanju, uz Medicinsku školu Ante Kuzmanića, predstavljala i ekipa Osnovne škole Krune Krstića u kategoriji podmlatka. Tako su mladi Zadrani još jednom pokazali da su među najbolje educiranim i uvježbanim mladim ljudima u pružanju prve pomoći.

Natjecanje se, dozanjemo u Gradskom društvu Crvenog križa Zadar, sastojalo od teorijskog dijela koje je uključivalo poznavanje povijesti i rada HCK i Međunarodnog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, prava djece i teorije prve pomoći, te praktičnog djela pružanja prve pomoći u simuliranim situacijama.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa podmlatka i 10 ekipa mladih koji su izborili pobjede na međužupanijskim natjecanjima.

U ekipi OŠ Krune Krstića bili su Laura Lulić, Tina Mazija, Leonarda Marnika, Elena Matas, Lana Dubravica, Nina Bulić i mentorica Gorjana Marnika.

Trećeplasiranu ekipu Medicinske škole Ante Kuzmanića činili su Nikola Marinović, Josipa Gregov, Laura Stojanov, Lana Cukrov, Zara Kardum, Sara Petrović i mentorica Milena Modrić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno