Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MOLBA BIVŠIH RADNIKA Zakažite ročište kako se imovina Adrije ne bi drastično umanjila

17.05.2018. 09:07
MOLBA BIVŠIH RADNIKA Zakažite ročište  kako se imovina  Adrije ne bi  drastično  umanjila


Već dulje  vrijeme na Trgovačkom sudu u Zadru ne zakazuju  se nikakva ročišta u stečajnom postupku nad dužnikom Adria d.d.  Zadar u predmetu St-9/15.  Ovim putem molimo predsjednicu ovog  trgovačkog suda Ardenu Bajlo  da se  što prije  zakaže ročište u navedenom predmetu, stoji u priopćenju Koordinacijskog odbora radnika  Adrije d.d. u stečaju
Ovakvim odugovlačenjem postupka obezvrijeđuje se imovina Adrije  d.d.  te se njena procijenjena vrijednost drastično snižava. Na kraju će  se imovina prodati u bescjenje. Također, cijeli krug tvornice Adria  je  bez zaštite,  a imovina se kontinuirano devastira. Adrijino atraktivno zemljište uz more prostire se u zadarskoj lučko- industrijskoj zoni  smještenoj uz Novu luku u Gaženici na oko 70.000 kvadratnih metara.  Kome je to u interesu?  Je li zbog svoje atraktivne lokacije u zadarskoj  luci zemljište zapelo za oko građevinskoj mafiji pa se zbog toga odugovlači s postupkom. Dosadašnja praksa pokazuje kako je najjeftinije  preuzeti tvrtku, njeno zemljište i nekretnine putem stečaja, umjesto da  se taj prostor otkupi regularnim kupoprodajnim ugovorom prema  tržišnoj cijeni koja vrijedi za nekretnine.
Poštovana predsjednice, nadamo se da će se što prije zakazati ročište  u predmetu St-9/15, a sve kako ne bi došlo do drastičnog umanjenja  imovine Adria d.d. Zadar, a koja je predviđena da se prodaje na dražbama u stečajnom postupku, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje   Darko Zelić iz Koordinacijskog odbora radnika Adrije d.d. u stečaju.