Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Momčad Varoši nedodirljiva, Samba Poličnik novi “stanar” lige

16.05.2018. 13:44
Momčad Varoši  nedodirljiva,  Samba Poličnik  novi “stanar” lige


Vikend u Mocirama donio je velika uzbuđenja, nekome tugu, a nekome radost koja se riječima ne može opisati. U dva dana i ukupno osam sati futsala gledatelji su zaista uživali u futsal predstavi. Ako gledamo po imenima klubova onda je Varoši odmah trebalo dati pehar i završiti priču, no šalu na stranu. Ionako odlična momčad, pojačana s dva bisera Jurlinom i Ćurjurićem, djelovala je nedodirljivo što je u konačnici i dokazala rezultatom 7:1 u dvoboju s Vrsima koji su također računali na finale i posve sigurno su bili nezgodni protivnici. Radman – Bugarija – Čurjurić nezaustavljivi trio obavio je najveći dio posla, tako da se momčad Varoši već nakon prve utakmice osjećala sigurnim finalistom. Široka klupa i veliki fond kvalitetnih igrača jednostavno u ovom trenutku bili su prevelik zalogaj za mladu i perspektivnu momčad Vrsi. U drugoj utakmici Vršani su se časno borili i na koncu ispali, izgubili su i drugi susret sa sedam komada u mreži, ali s tri postignuta zgoditka. U drugom susretu su momci Željka Bakarića i Marka Vukića slavili na krilima dvojca Klarin-Ćurjurić.
Drugi polufinalni par Tin Zadar i najljepša priča ove sezone, "obiteljski klub" Puntamika igru je završio posve očekivano. Neupućeni su prednost mogli staviti na stranu najtrofejnije zadarske momčadi, no igra, forma i ovogodišnja izdanja Puntamike stavili su sve prognoze na pola-pola. U prvoj utakmici gledali smo dosta izjednačenu igru u kojoj je Puntamika imala prednost od 2:1 sve do 38. minute kada je Goran Burčul poravnao na 2:2. Nošeni tim pogotkom, u drugom susretu trupe Tihe Kneževića i Ede Kvartuča pokazali su jak pobjednički mentalitet u ključnim trenutcima polufinala te odličnom partijom Duje Bašćevana i izvrsnim obranama Tonija Čurčije slavili sa 6:1 te se plasirali u svoje treće finale uzastopno.
Što se tiče kvalifikacija, velika fešta u Poličniku i velika tuga na Smiljevcu. Tako možemo opisati dvije utakmice u kojoj je Samba napravila veliko iznenađenje izbacivši Svetog Antu po prvi puta u povijesti iz elitnog razreda zadarskog futsala.
Dvije utakmice u kojima su momci Ivana Zdrilića i Stipe Lončara bili odlučniji, borbeniji i spremniji pobijediti neprepoznatljive Svece. Igrač koji je mamio uzdahe gledatelja, tjerao ih na pljesak je svakako Marko Domagoj Lončar, virtuouz Poličnika koji je u dvije utakmice postigao pet zgoditaka vrijednih prve lige.
Sveti Ante u dvije utakmice nije uspio niti pošteno zaprijetiti Frani Kovačeviću. Najveće zvijezde Svetaca predvođeni Jakušićem, Popovom i Jamičićem bile su neprepoznatljive te zasluženo putuju u drugu ligu.
Bili Brig nošen navijačima i Stipom Vujevićem bio je na korak ostvarenja sna, zvanog prva liga. Momci Josipa Lončara zaista su bili odlični i dali su sve od sebe na parketu. Ipak, s druge strane bila je kvalitetnija momčad Poljica koja je plesala po samom rubu ponora, ali su na krilima braće Vučković ipak ostali te ćemo ih dogodine opet gledati u elitnom razredu zadarskog futsala. Bili Brig može žaliti za propuštenim jer su prednost Poljica iz prve utakmice anulirali već u šestoj minuti. Ipak. kratka klupa, presudila im je te će dogodine ispočetka u borbu za prvu ligu koja će biti itekako puno teža.
Polufinale 1. ŽMNL
VAROŠ 7
VRSI 1
VAROŠ: Nonković, Jurlina, Tulumović, Klarin, Perišić, Bugarija 1, Krajačić, Radman 3, Čurjurić 2, Baričić, Lekaj, Fatović 1.
VRSI: Ma. Jarmanović, Bačić 1, Lučić, Ml. Jarmanović, Vulić, Bačić, Sorić, Marušić, Rašić, Bugarija, Perinić.
Duga utakmica: Vrsi – Varoš 3:7.
 PUNTAMIKA 2
TIN 2
PUNTAMIKA: Bjeliš, Duvnjak, Sarić, Lovretić, Zelić 1, Dunić, Marić, Vukoša, Dražević, Nović 1.
TIN: Ćurjurić, Kalac, Katalinić, R. Burčul 1, G. Burčul 1, Baščevan, Marić, Čačić, Mrkić.
Druga utakmica: Tin – Puntamika 6:1.
 Kvalifikacije za 1. ŽMNL
SVETI ANTE 2
SAMBA 4
SVETI ANTE: Popov 1, Zrilić, Čirjak, Jakušić 1, Klarin, Prenđa, Jamičić, Škara, Vukorepa.
SAMBA: Kovačević, Proroković, Jukić, Barić, Š. Zdrilić, M.D. Lončar 3, Kovačević, Barić, S. Zdrilić, J. Zdrilić 1, L. Zdrilić, V. Lončar.
Druga utakmica: Samba – Sveti Ante 4:2.
POLJICA 4
BILI BRIG 2
POLJICA: Predovan, Kojić, Mrdelja, I.Vučković, T. Vučković 1, V. Vučković, Kevrić 1, Marinović, Aleksić, Jurlina 2.
BILI BRIG: Žunić, Maričić, Valčić, Baljak, Jurjević, Štrkalj 1, Perica, Lončar, Vujević 1.
Druga utakmica: Bili brig – Poljica 5:4.