Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ovako će izgledati festivalske kućice u Zadru, najbolje rješenje napravio Matija Huzjak

16.05.2018. 13:17
Ovako će izgledati festivalske kućice u Zadru, najbolje rješenje napravio Matija Huzjak


Na internoj radionici za izradu originalne zadarske festivalske kućice koju je provelo Društvo arhitekata Zadar u suradnji s Gradom Zadrom prvo mjesto osvojilo je idejno rješenje autora Matije Huzjaka i njegovog tima u kojemu su Kristina Kedžo, Emil Gulan i Tome Šarić.
Predmet radionice, kako su naveli iz Društva arhitekata Zadar, bio je fleksibilna, ekonomična, originalna, praktična, prenosiva, cjelogodišnja festivalska kućica kao poticaj za preispitivanje vizualnog identiteta kojeg Grad prezentira u svom javnom prostoru u obliku urbane opreme. Radove su ocjenjivali predstavnici arhitekata, Tržnice Zadar i Grada Zadra, a kao produkt bit će objavljen i katalog rangiranih radova s kritičkim osvrtom.
Više o projektu i onome što sada slijedi kazala nam je Vlasta Mišurac, tajnica Društva arhitekata Zadar.
– Sastanak na kojemu će biti dogovoreni daljnji koraci i izrada idejnog rješenja dogovoren je za danas u Gradu Zadru. S ovom radionicom napravljeno je to da Zadar dobije funkcionalnu festivalsku kućicu koja je modularna i može se lako sklopiti i skladištiti, a odražava duh Zadra. Kućica će se moći koristiti na svim manifestacijama, a nagrađeni rad zrcalit će okolicu mjesta na kojemu je postavljen, kaže Mišurac ističući kako će izrada ovih kućica biti veliki korak za grad, jer će tako postati jedan od rijetkih gradova koji će imati originalnu festivalsku kućicu.
Kako su naveli iz Društva arhitekata Zadar, procijenjena vrijednost izrade jedne kućice je 25 tisuća kuna, bez PDV-a, a Ugovora o uslugama za izradu projektno-tehničke dokumentacije je 20 tisuća kuna.
Svi radovi na natječaju ocijenjeni su kao kvalitetni, a uz katalog koji će biti objavljen dogovorena je i izložba u Kneževoj palači u Zadru. Otvorenje izložbe najavljeno je za 21. svibnja, u podne.
Nagrade
I. nagrada i 10. 000 kuna dodijeljena je Matiji Huzjaku – autoru i nositelju tima u kojemu su Kristina Kedžo, Emil Gulan i Tome Šarić.
II. nagrada i iznos od 6.000 kuna dodijeljena je idejnom rješenju Rade Gregova.
III. nagrada i iznos od 4.000,00 kuna dodijeljena je Ivanu Kujundžiću.