Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Počeli radovi na kvartovskoj tržnici na Meladi vrijednoj pola milijuna kuna

17.05.2018. 13:06
Počeli radovi na kvartovskoj tržnici na Meladi vrijednoj pola milijuna kuna


Početkom tjedna počeli su radovi na uređenju nove tržnice na Meladi na prostoru preko puta Street bara. 
– Mjesni odbor je prije osam godina počeo s inicijativom da se u našem kvartu uredi neka tržnica, umjesto one malene koju smo imali i evo, konačno je započela realizacija projekta, zadovoljno nam je rekao Mate Zorica, predsjednik mjesnog odbora Maslina. Istaknuo je kako će to biti mala moderna tržnica pristupačna i stanovništvu okolnih kvartova, koji više neće "u spizu" morati potegnuti skroz do grada, već će to moći obaviti na Meladi.
Preko zime bi tržnica trebala imati desetak štandova, dok bi preko ljeta tamo moglo stati i dvadesetak štandova.
– Štandovi će biti tipizirani, odnosno isto će izgledati te će imati komore za hlađenje. Napravit će se i štand za ribu, hladnjaču, kiosk s pekarskim proizvodima, prodajom mesa…
Tvrtka Stipčević je dobila posao na javnom natječaju tako da oni izvode radove koji bi trebali biti gotovi za 90 radnih dana, pojasnio je Zorica, dodavši kako su radovi procijenjeni na oko 500.000 kuna bez PDV-a. U okviru tržnice trebalo bi se izgraditi i dječje igralište, a predviđen je i ugostiteljski objekt. Zorica je zahvalio svima koji su pomogli izgradnji ovog projekta koji je vrlo važan za žitelje tog kvarta.