Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na treningu samo mlade igračice

16.05.2020. 08:20


Dugo je trajala pauza od treninga, a napokon su povratak u dvoranu dočekale i košarkašice Zadra, najbolje ekipe u Zadarskoj županiji dugi niz godina. U trenutku prestanka prvenstva Zadranke su taman ostvarile svoj cilj te pobjedom u Rijeci kod FSV-a i teoretski osigurale ostanak u Prvoj ligi. No, nakon toga je prvenstvo prekinuto i sljedeće sezone sve kreće od početka. Doduše, ionako ne previla financijska moć klubova će dodatno oslabiti, tako da je upitno s kakvim će proračunom klubovi raspolagati i kakve će rostere imati u idućoj sezoni.
– Tek smo sada i počeli razmišljati o idućoj sezoni i sigurno da ćemo uskoro krenuti s razgovorima s domaćim igračicama i vidjeti kakvi su planovi djevojkama – kazao je Toni Matešić, trener Zadra, koji ionako prošle sezone i nije imao Bog zna koliko seniorki u rosteru.
– Vidjet ćemo. Ostalo je još mnogo vremena do početka nove sezone. Tek smo krenuli s treninzima.
A Zadranke su krenule trenirati u srijedu, kada je i dopušten trening u dvoranama, naravno pridržavajući se zadanih mjera. U ovom trenutku je u dvorani osam igračica, većinom mlađih.
– Imamo na treningu isključivo igračice koje su izlazno kadetsko ili ulazno juniorsko godište. One su i lani bile u rosteru prve ekipe i sigurno da na njih računamo i ove sezone. Radit ćemo najviše na njihovim tehničkim nedostacima i korekcijama. To je u ovom periodu svakako najvažnije za mlade igračice – dodao je Matešić.


»Tek smo sada i počeli razmišljati o idućoj sezoni i sigurno da ćemo uskoro krenuti s razgovorima s domaćim igračicama i vidjeti kakvi su planovi djevojkama
Toni Matešić