»Razlomljeni film« Sandre Sterle u Galeriji Bačva

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
HDLU Najavio nevirtualno otvorenje
Autor: 
Sterle se predstavlja s istovremeno suptilnim, ali i invazivnim projektom, radi s osobnim arhivom, istovremeno ga dovodeći u pitanje, naglašavajući ljepotu post-dokumentacije gdje se činjenice i fikcija miješaju

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) najavilo je za 28. svibnja otvorenje izložbe »Razlomljeni film« Sandre Sterle u Galeriji Bačva Doma HDLU, koje će se u skladu s mjerama predostrožnosti održati na otvorenom, ispred glavnog ulaza.
Po riječima kustosice izložbe Olivije Nițiș, rumunjske povjesničarke umjetnosti, Sterle se predstavlja s istovremeno suptilnim, ali i invazivnim projektom, radi s osobnim arhivom, istovremeno ga dovodeći u pitanje, naglašavajući ljepotu post-dokumentacije gdje se činjenice i fikcija miješaju.
»Pristup Sandre Sterle može se promatrati kao poetičan, no on je i posljedica svjesnosti na križanju osobne i umjetne memorije. Odlučila je raditi s obje, miješajući ih te prihvaćajući maštu kao komplet za preživljavanje u svako doba«, ustvrdila je u predgovoru.
Sandra Sterle je diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i nastavila studij na Odsjeku za film i video pri Kunstakademie u Dusseldorfu. Profesorica je na Umjetničkoj akademiji u Splitu.
Bavi se filmom, instalacijama, intervencijama, fotografijom i performansom, a radovi su joj bili izloženi i izvedeni u različitim kontekstima, u nizu važnih izložbenih prostora.
Njezina izložba ostaje otvorena do 14. lipnja.
Moći će se razgledati uz posebne mjere - na ulazu se obavezno moraju dezinficirati ruke, broj posjetitelja će se kontrolirati, nužno je održavati razmak od dva metra, dodirivanje eksponata nije dozvoljeno i radit će se pojačano dezinficiranje frekventnih površina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)