Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šibenka apsolvirana, druga prepreka Sesarova Gorica

16.05.2021. 07:07


Prvu prepreku na putu do naslova prvaka Hrvatske zvana Šibenka košarkaši Zadra su apsolvirali s uspjehom i tako potvrdili nastup u polufinalnoj seriji koja započinje već sutra s prvom utakmicom protiv Gorice u 18 sati na Višnjiku. Prolaz bez stresa iz dvokoraka epilog je koji se i očekivao u ovoj susjedskoj četvrtfinalnoj seriji kao što su se rasplela i preostala tri dvoboja za polufinale u kojima su favoriti potpuno neokrznuti ušli u uži krug kandidata za titulu.


Justice detonator
Igrači Veljka Mršića su na Baldekinu, kao i u prvoj utakmici odigranoj tri dana prije na Višnjiku, od početka zauzeli ozbiljan gard te su uz malo »kašljucanje« u prvom poluvremenu u nastavku postavili sve na svoje mjesto. Detonatorom pobjede koja je Zadar odvela u polufinale pokazao se Amerikanac Kodi Justice s čak šest pogođenih trica iz sedam pokušaja tj. 18 postignutih poena u drugom poluvremenu koji su žilavim Šibenčanima uništili svaku pomisao na eventualnu majstoricu. Uz Justicea, iskazali su se Chinanu Onuaku (19 poena, osam skokova i pet asistencija) i kapetan Dominik Mavra (14 koševa, četiri skoka i sedam asistencija), a trener Zadra je nakon suvereno izborene pobjede od 21 poena razlike uputio čestitke svojim igračima kao i domaćinu koji se časno borio u četvrtfinalnoj seriji.
– Čestitao bih svojim igračima na ulasku u polufinale i čestitao bih treneru Rahimiću i njegovim igračima na dobroj sezoni. Ova utakmica bila je dosta slična onoj prvoj u Zadru. Prvo poluvrijeme završilo je s tek tri razlike dok smo u drugom poluvremenu digli malo agresivnost i obranu. Konačno smo zabijali poene iz kontranapada i imali smo jednog vrlo raspoloženog igrača koji je pogađao šutove izvana. Šibenka se držala dok je imala snage, no i mi smo u završnici odradili dobar posao i na kraju zasluženo pobijedili – kazao je Mršić koji nakon gostovanju na Baldekinu nije dobio previše vremena za pripremu polufinalne serije jer je prva utakmica kontra Gorice već na rasporedu sutra i sigurno će prolaz nad sastavom kojeg predvodi Josip Sesar biti puno zahtjevniji zadatak, nego što je to bio kontra Šibenke.


Ambicije za naslov
– U polufinale su se plasirale četiri jako dobre momčadi od kojih tri, tj. mi, Split i Cibona ulaze s ambicijom da osvoje prvenstvo. Da bi ostvarili taj cilj morat ćemo biti pravi i još se dosta oznojiti i namučiti. Morat ćemo biti koncentrirani u svakoj utakmici, počevši od prve polufinalne s Goricom – napomenuo je Mršić uoči nadolazećeg raspleta sezone kojeg s peharom u ruci želi završiti i Aleksandar Bursać. Vidno motiviran kontra Šibenčana kojima je ubacio 12 koševa uz četiri skoka i dvije asistencije, Vojvođanin u dresu Zadra nije propustio istaknuti da je napravljen tek prvi od tri koraka koji vode do titule prvaka Hrvatske.
– Ostvarili smo prvi cilj, ušli smo u polufinale i naravno naš glavni cilj je osvajanje naslova prvaka. Ako nastavimo biti ovako fokusirani i igrati dobru obranu možemo puno napraviti – rekao je Bursać.




Doigravanje – četvrtfinale
1. Zadar – 8. Šibenka 2-0 (95:73, 86:65)
4. Gorica – 5. Sonik P. 2-0 (89:83, 56:54)
Prva utakmica polufinala: 1. Zadar – 4. Gorica (sutra, 18 sati)
2. Split – 7. Zabok 2-0 (91:51, 66:62)
3. Cibona – 6. AO Škrljevo 2-0 (92:80, 87:71)
Prva utakmica polufinala: 2. Split – 3. Cibona (nepoznat termin)