Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hrvatska može i do medalje

Autor: Roman Morović

15.06.2009. 22:00
Hrvatska može i do medalje

Foto: Zvonko KUCELIN



Rančić: Borit ćemo se, dati sve od sebe na svakoj utakmici i vjerujem da možemo i do medalje. Car: Za mene će to svakako biti jedno dobro iskustvo i, kao i u klubu, dati ću sve od sebe da pomognem reprezentaciji da doguramo što dalje na Mediteranskim igrama
Zmago Sagadin u svom je programu predvidio da sezona za njegove igrače završi 27. lipnja, nakon čega će svi, osim reprezentativaca, imati mjesec dana odmora, naravno, uz obvezu da na početak priprema 27. srpnja dođu u dobroj fizičkoj kondiciji. Dakle, do kraja mjeseca kompletna je momčad, osim Johsnona i Gečevskog koji su najavili odlazak, u punom trenažnom procesu, bilo to u klubu ili reprezentaciji. Što se reprezentacije tiče, trojica igrača Zadra nalaze se na pripremnom turniru u Italiji (vidi okvir) nakon kojega će izbornik Jasmin Repeša odrediti dvanaestoricu putnika za Mediteranske igre. Gotov sigurno među njima će biti i Rok Stipčević, Damir Rančić i Marko Car čija je forma na kraju sezone bila u uzlazoj putanji.
Rad, rad i samo rad
– Što se mene tiče došao sam u klub u vrlo nezgodnom trenutku ali to me nije previše poremetilo. Došao sam u Zadar dati sve od sebe i pokušati se izboriti za minutažu, a onda na terenu napraviti sve što mogu da pomognem momčadi. Katkada je to bilo dobro, katkada baš i nije i svjestan sam da moram još puno raditi kako bi ispravio neke pogreške u svojoj igri i bio još bolji. Trener Sagadin posvetio je puno vremena mlađim igračima i iz treninga u trening pokušava ispraviti neke greške koje radimo u igri. Na meni je samo da radim i nastavim davati sve od sebe – kaže Marko Car.
Finalna serija s Cibonom bila je neizvjesna do posljednje sekunde četvrte utakmice. Na kraju je sreća ipak prevagnula u korist Zagrepčana, a Zadrani su im morali stisnuti ruku i čestitati na zasluženoj pobjedi.
– Cibona je zasluženo osvojila naslov. S obzirom na sve ono što je Zadar prošao ove sezone mislim da smo pružili dobar otpor momčadi koja je tokom cijele sezone igrala na visokoj razini, što potvrđuju i rezultati. Mi smo dali koliko smo mogli u toj finalnoj seriji, možda smo zaslužili petu utakmicu ali na kraju nam je ipak presudila ta jedna lopta doslovno u posljednjoj sekundi.
Iznenadio poziv u reprezentaciju
Poziv u reprezentaciju za Cara je bio pomalo iznenađujuć budući da je prvi dio sezone proveo na Cipru i, kako je sam kazao pri dolasku u Zadar, nije vjerovao da ga se ovdje još netko sjeća. Sada se situacija naglo promijenila.
– Sigurno je da mi godi poziv u reprezentaciju jer to znači da sam u proteklom periodu radio i igrao dobro. Za mene će to svakako biti jedno dobro iskustvo i, kao i u klubu, dati ću sve od sebe da pomognem reprezentaciji da doguramo što dalje na Mediteranskim igrama – zaključio je mladi Karlovčanin za kojega je trener Zmago Sagadin kazao kako na njega računa i iduće sezone.
I Damir Rančić, prvi zadarski šuter, vjeruje da “mediteranci” mogu daleko dogurati.
– Teško je nešto više reći jer ne znamo kakve su druge reprezentacije i u kakvim će sastavima doći. Sasvim sigurno neće svi doći u najjačem sastavu jer se pripremaju za Europsko prvenstvo ali sve su to respektabilne momčadi. Mi smo dobra klapa, većina nas se poznaje još od prije i to nam olakšava funkcioniranje na terenu. Borit ćemo se, dati sve od sebe na svakoj utakmici i vjerujem da možemo i do medalje. To bi bilo jedno lijepo postignuće i za nas i za hrvatsku košarku – mišljenja je Rančić.


 “ZMAGIN KAMP” RADI PUNOM PAROM


U “Zmaginom ljetnom kampu” u dvorani 3 na Višnjiku nastavlja se raditi punom parom. Jučer se treninzima priključio i trojac iz seniorskog sastava Ružić, Macura i Perić, te trojica visokih igrača na probi Toni Šoda (1988., 212), Hrvoje Pervan (1984., 203) i Dražen Bubnić (1986., 207). Osim njih, bili su tu još i zadarski juniori Vlaić i Peltzman, Zadranin u dresu Dubrovnika Jure Škifić, te Paolo Tičina i Danko Šestić.




 “MEDITERANCI” U ITALIJI


Hrvatska B reprezentacija otputovala je jučer u Italiju gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica uoči Mediteranskih igara koje počinju 26. lipnja u Pescari. Izabranici Jasmina Repeše i njegovog pomoćnika Josipa Vrankovića danas će u Casale Monferratu odigrati prijateljski dvoboj s Italijom, a potom će od 18. do 20. lipnja sudjelovati na turniru u Bielli gdje će odmjeriti snage sa Grčkom, Jordanom, te domaćinom Italijom. Nakon toga sljedi povratak u Poreč na posljednji dio priprema, te put u Pescaru. U Italiju su jučer otputovali: Rok Stipčević, Jakov Vladović, Marko Car, Petar Babić, Damir Rančić, Krunoslav Simon, Goran Vrbanc, Damjan Rudež, Zoran Vrkić, Luka Žorić, Ante Tomić, Jure Lalić, Lukša Andrić i Drago Pašalić.


 “ZADARSKA” REPREZENTACIJA


Čak šestorica igrača Zadra upisala su se u strijelce u susretu hrvatske “mediteranske” reprezentacije i selekcije do 19 godina. Na jednoj su strani zaigrali Stipčević, Car i Rančić, a na drugoj Olivari, Prostran i Batur. Očekivano, uspješniji su bili stariji.
Mediteranska – Hrvatska U-19 102:65 (25:21, 29:13, 30:16, 18:15)
Mediteranska: Car 9, Vladović 11, Stipčević 8,  Simon, Tomić 10, Babić, Vrbanc, Rančić 11, Rudež 9, Žorić, Vrkić 2, Pašalić 14, Andrić 16, Lalić 12.
Hrvatska U-19: Juričić 2, Babić 1, Bilinovac 2, Delaš 4, Olivari 4, Fodor, Prostran 12, Batur 4, Planinić 3, Bubalo, Radošević 4, Zubčić 27.