Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ljetno dežurstvo u Cicibanu i Voštarnici

Autor: Teuta Babajko Jamičić

15.06.2009. 22:00
Ljetno dežurstvo u Cicibanu i Voštarnici

Foto: Adam VIDAS



Ljetna shema rada kreće od 1. srpnja te će trajati do 31. kolovoza, odnosno do početka nove pedagoške godine. Dežurni vrtići su Ciciban i Voštarnica, koji će raditi od 6.30 do 16.30
Već tradicionalno, ljeto je vrijeme godišnjih odmora kada se broj djece kojoj je potreban smještaj u vrtiću drastično smanjuje. Upravo iz tog razloga tijekom srpnja i kolovoza ne rade svi gradski vrtići već samo dežurni objekti zadarskih odgojno-obrazovnih ustanova Sunce i Radost. Ljetna shema rada kreće od 1. srpnja te će trajati do 31. kolovoza, odnosno do početka nove 2009./2010. pedagoške godine.
Tako će, što se tiče odgojno-obrazovne ustanove Sunce, tijekom srpnja i kolovoza biti otvoren Dječji vrtić Ciciban, za koji ravnateljica Ana Dunatov kaže da ima optimalne uvjete za rad s djecom.
– Kao i svake godine, tijekom srpnja i kolovoza prelazimo na ljetnu shemu rada, što znači da će biti dežuran jedan vrtić. Tako će od 1. srpnja do 31. kolovoza, raditi Dječji vrtić Ciciban, s tim da radno vrijeme ostaje nepromijenjeno, dakle, od 6.30 do 16.30 sati, govori Ana Dunatov, ravnateljica Sunca, dodajući da se za srpanj i kolovoz prijavilo 180 djece, koja će ovisno do dobi biti raspoređena u nekoliko skupina.
S početkom srpnja ljetna shema rada primjenjuje se i u odgojno-obrazovnoj ustanovi “Radost”, gdje će tijekom ljeta biti dežuran Dječji vrtić “Voštarnica”, čije će radno vrijeme ostati nepromijenjeno. Tako će “Voštarnica” raditi od 6.30 do 16.30 sati. Prema riječima Biserke Belić, ravnateljice Radosti, Voštarnica može primiti 140 djece, što će najvjerojatnije zadovoljiti potrebe za smještajem djece u vrtić tijekom ljetnih mjeseci. Naime, još nije poznat konačan broj prijava za srpnja i kolovoz, no ako on bude prelazio kapacitet Voštarnice, za mališane će se tijekom ljeta otvoriti još jedan objekt.
– Ranijih godina tijekom ljetnih mjeseci uvijek je radio Dječji vrtić Vruljica, no kako se sada planira njegova rekonstrukcija, odlučili smo se za Voštarnicu koja ima optimalne uvjete za rad s djecom za velikih vrućina, govori Biserka Belić, pojašnjavajući kako je Dječji vrtić Voštarnica klimatiziran te ima veliko dvorište za dječju igru.
Inače, u vrtićima se tijekom srpnja i kolovoza s djecom radi po posebnom programu. Ako to vremenski uvjeti dopuštaju, djeca se u dvorištu igraju vodom i različitim ljetnim rekvizitima poput kantica, lopatica, grabljica… Način plaćanja vrtića razlikuje od ostalog dijela godine, naime, nema fiksnog mjesečnog iznosa, već roditelji plaćaju po broju dana koliko ih dijete provede u vrtiću. Takav će se program organizirati u Dječjem vrtiću Ciciban, s tim da će se s mališanima raditi po prilagođenom ljetnom programu, govori Ana Dunatov te pojašnjava kako će roditelji tijekom srpnja i kolovoza vrtić plaćati po broju dana koje djeca budu provela u vrtiću.