Miroševiću dvije godine zatvora uvjetno na četiri godine

Slika korisnika admin
sud
Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je za Miroševića bezuvjetnu kaznu zatvora, no Sudsko je vijeće donijelo odluku o uvjetnom kažnjavanju

Stanko Mirošević (22) iz Zadra u utorak je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na kaznu od dvije godine zatvora uvjetno na četiri godine.

Naime, njega je predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga proglasio krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Mariju Baričeviću tijekom održavanja nogometne utakmice između NK "Hajduk" iz Splita i NK "Hrvatski vitez" iz Posedarja.

Incident se dogodio 12. studenog 2005. godine, kada je u navijačkom zanosu Mirošević drvenom palicom dužine od oko 90 centimetara udario Baričevića po glavi.

Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je za Miroševića bezuvjetnu kaznu zatvora obzirom na teško stanje oštećenika dugo nakon incidenta, dok je njegov branitelj zatražio da se prilikom izricanja kazne primjeni maloljetničko pravo obzirom da je u vrijeme počinjenja djela imao svega 18 godina i četiri mjeseca.

No, Sudsko je vijeće donijelo odluku o uvjetnom kažnjavanju obzirom da se u međuvremenu oštećenikovo stanje bitno poboljšalo, a osim toga okrivljeni se vidno popravio.

- Obzirom da se oštećenikovo stanje bitno poboljšalo te da on u parničnom postupku potražuje od okrivljenog naknadu za nanesenu štetu, Sud je kao olakotnu okolnost okrivljeniku uzeo u obzir činjenicu da se on iskreno pokajao za počinjeno djelo, što ujedno ukazuje i da je svjestan svoje krivnje - rekao je sudac Bitanga obrazlažući presudu. Dodao je i kako se okrivljeni u međuvremenu oženio, postao otac jednog malodobnog djeteta te upisao studij ekonomije na kojemu je izvrstan student.

- Smatram da je Sud donio ispravnu odluku obzirom na navedeno - zaključio je Bitanga.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno