Optuženi Jelić: "Ne vidim kako bih se mogao obraniti?!"

Slika korisnika admin
Autor: 
droga2_puntamika
Ivan JAMIČIĆ
Uobičajeni narkomanski pribor

Nakon što se Đoni Jelić (35) pojavio u raspravnoj dvorani Županijskog suda u Zadru, nakon zakašnjenja od 15-tak minuta zbog čega je zamalo odgođena rasprava, jučer je nastavljen dokazni postupak protiv njega kao trećeokrivljenog te Denisa Budana (31) i Alena Čirjaka (38) zbog droge.

S obzirom da je od posljednje rasprave prošlo više od šest mjeseci, rasprava je formalno morala početi ispočetka, a trojica optuženih su ponovila kako se ne osjećaju krivima za posjed i za preprodaju heroina.

Kategorički zanijekavši krivnju, Đoni Jelić koji se na suđenju brani sam, još je dodao kako ni u daljnjem tijeku proseca ne namjerava angažirati odvjetnika, rekavši da "ne vidi kako bi se mogao obraniti".

- To što je bilo, ja se ne sjećam. Ne sjećam se što je bilo jučer, a kamoli prije godinu dana. Nisam kupio nikakvu drogu i ne osjećam se krivim - naglasio je Jelić. Na posljednjoj je raspravi Jelić, međutim, priznao krivnju zbog posjeda droge, ali ne i da je drogu, kako mu se to optužnicom stavlja na teret, kupio od Čirjaka.

- Patim od PTSP-a, zbog neizdržljivih bolova pijem i 20 tableta dnevno. Moram uzimati najjače tablete protiv bolova, a kad nemam tableta uzimam heroin da mi bude lakše - rekao je na prošloj raspravi Džoni Jelić.

On je, naime, optužen za posjedovanje droge, dok se Denis Budan i Alen Čirjak optužnicom terete za posjedovanje heroina zbog preprodaje.

Naime, prema optužnici Denis Budan se tereti da je od kolovoza pa do sredine rujna na području Biograda, Pakoštana i Vrane nabavljao heroin koji je potom prodavao i to najčešće Alenu Čirjaku, pa mu je tako 23. rujna lani prodao 53,1 gram heroina i zaradio 11 tisuća eura.

Čirjaka optužnica tereti za "dilanje", dok je Jelić optužen da je od Alena Čirjaka kupio 1,9 grama heroina koji je "platio" ribom.

Od dana uhićenja Budan i Čirjak su u pritvoru, dok se Jelić brani sa slobode.

Suđenje se nastavlja pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Radman.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno