Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Optuženi Jelić: “Ne vidim kako bih se mogao obraniti?!”

Autor: Minja Gugić

15.06.2009. 22:00
Optuženi Jelić: “Ne vidim kako bih se mogao obraniti?!”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Riječ je Denisu Budanu, Alenu Čirjaku i Đoniju Jeliću koji se tijekom suđenja jedini brani sa slobode i bez odvjetnika. On je optužen za posjedovanje, dok su Budan i Čirjak optuženi za posjedovanje heroina zbog preprodaje


Nakon što se Đoni Jelić (35) pojavio u raspravnoj dvorani Županijskog suda u Zadru, nakon zakašnjenja od 15-tak minuta zbog čega je zamalo odgođena rasprava, jučer je nastavljen dokazni postupak protiv njega kao trećeokrivljenog te Denisa Budana (31) i Alena Čirjaka (38) zbog droge.
S obzirom da je od posljednje rasprave prošlo više od šest mjeseci, rasprava je formalno morala početi ispočetka, a trojica optuženih su ponovila kako se ne osjećaju krivima za posjed i za preprodaju heroina.
Kategorički zanijekavši krivnju, Đoni Jelić koji se na suđenju brani sam, još je dodao kako ni u daljnjem tijeku proseca ne namjerava angažirati odvjetnika, rekavši da “ne vidi kako bi se mogao obraniti”.
– To što je bilo, ja se ne sjećam. Ne sjećam se što je bilo jučer, a kamoli prije godinu dana. Nisam kupio nikakvu drogu i ne osjećam se krivim – naglasio je Jelić. Na posljednjoj je raspravi Jelić, međutim, priznao krivnju zbog posjeda droge, ali ne i da je drogu, kako mu se to optužnicom stavlja na teret, kupio od Čirjaka.
– Patim od PTSP-a, zbog neizdržljivih bolova pijem i 20 tableta dnevno. Moram uzimati najjače tablete protiv bolova, a kad nemam tableta uzimam heroin da mi bude lakše – rekao je na prošloj raspravi Džoni Jelić.
On je, naime, optužen za posjedovanje droge, dok se Denis Budan i Alen Čirjak optužnicom terete za posjedovanje heroina zbog preprodaje.
Naime, prema optužnici Denis Budan se tereti da je od kolovoza pa do sredine rujna na području Biograda, Pakoštana i Vrane nabavljao heroin koji je potom prodavao i to najčešće Alenu Čirjaku, pa mu je tako 23. rujna lani prodao 53,1 gram heroina i zaradio 11 tisuća eura.
Čirjaka optužnica tereti za “dilanje”, dok je Jelić optužen da je od Alena Čirjaka kupio 1,9 grama heroina koji je “platio” ribom.
Od dana uhićenja Budan i Čirjak su u pritvoru, dok se Jelić brani sa slobode.
Suđenje se nastavlja pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Radman.