Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Plesna slikovnica najavila ljeto

Autor:

15.06.2009. 22:00
Plesna slikovnica najavila ljeto

Foto: Filip BRALA



Prezentacijom  Plesne udruge Gesta s plesnom produkcijom pod nazivom “Plesna slikovnica”, Radio 057 prošlog je ponedjeljka upriličio svoju tradicionalnu  manifestaciju pod nazivom  “Pozdrav ljetu”.
Ovaj je događaj ispred crkve Sv. Marije okupio veliki  broj građana i posjetitelja, koji  su s neskrivenim  oduševljenjem primili ovaj  dar.
Riječ je, naime, o predstavi  Plesne udruge “Gesta” s kojom je Radio 057 pozdravio  dolazak ljeta, okupivši tako  brojne ponosne roditelje, ali i  slučajne prolaznike koji nisu  mogli ne osvrnuti se na vesele  dječje pjesme i male, spretne  plesne korake.
Radi se o predstavi čija je  autorica i koreografkinja Nena Jurišić, voditeljica plesne  udruge Gesta, autor teksta je  zadarska glumica Sanja Zalović koja je u ovoj predstavi  ujedno nastupila i kao gost  glumac, a u ponedjeljak je  odigrana in memoriam Nives  Šimatović Predovan, prerano  preminuloj plesnoj pedagoginji i koreografkinji.
– Ovo je naš već gotovo  tradicionalni “Pozdrav ljetu”  koji treću godinu zaredom organiziramo na jednak način.  Do sada smo uvijek u suradnji  s Nenom Jurišić i Plesnom  udrugom “Gesta” pozdravljali  građane s nekom od njihovih  predstava. Pa kao što je  božićno vrijeme, vrijeme darivanja, mi smo odlučili da i  početak ljeta bude vrijeme  našeg darivanja građana i posjetitelja, pojasnila je Nina  Vujić iz Agncije RMC i Radija  057.
U ovoj predstavi, čija je radnja zapravo klasična bajka s  početkom, zapletom, raspletom i, dakako, sretnim završetkom, sudjelovalo je  ukupno 150 djece, malenih sudionika plesne udruge koji su  se, da bi danas njihovi koraci  bili skladni i lijepi, naporno  pripremali puna tri mjeseca.
Okupljeno mnoštvo ispred  crkve Sv. Marije oduševljeni  osmjeh s lica nije skidalo, a svi  oni su još jednom imali priliku  čuti važnu životnu poruku –  onu da, unatoč silnim poteškoćama koje su prikazane i  ovom živopisnom predstavom, dobro uvijek pobjeđuje  zlo.