Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pune se biogradske plaže

Autor: Jelica Farkaš

15.06.2009. 22:00
Pune se biogradske plaže


Porast temperature zadnjih dana izvukao je na biogradske plaže i turiste i domaće žitelje, no čini se da se ipak više njih sunča nego kupa. Najposjećenija je plaža Dražica, najbliža i najuređenija gradska plaža koja već šestu godinu zaredom nosi Plavu zastavu. Nakon nje druga po popunjenosti je plaža Soline


Produženi vikend ponovno je dobro došao turističkim djelatnicima u Biogradu na Moru.
Naime, brojka od preko 4.000 gostiju dobar je pokazatelj da je sezona i unatoč svim sumnjama u njezin ishod, ipak relativno dobro započela. Kako je polovica mjeseca lipnja i inače vrijeme kada se očekuje pojačan priliv gostiju, prvenstveno zbog završetka školske godine, tako se i u narednim danima očekuje bolja popunjenost svih raspoloživih kapaciteta u gradu.
Za sada su najbolje popunjeni objekti u samom središtu grada, veći kampovi, nautika i nešto manje privatni smještaj.
Neki od biogradskih hotela poput Adrie koja ima ugovorene stalne aranžmane s francuskim agencijama prima redovito skupine francuskih gostiju. I hotelska kuća Ilirija radi sa svim raspoloživim kapacitetima, a prvih šest mjeseci bilježi dobre poslovne rezultate. Ipak djelatnici ove hotelske kuće oprezni su u davanju izjava kada je riječ o samoj špici sezone. Naglašavaju kako su spremni na različite prigodne aranžmane, kako bi se izvukla upravo ta, za sada, upitna špica sezone za koju su najave nešto slabije nego inače. No, ako će hoteli i biti nešto slabije popunjeni to zasigurno neće biti slučaj s nautikom i kampovima.
Primjerice, njihov kamp Soline već ovih dana ugošćava 1.106. kampera, što je za ovo vrijeme dobra posjećenost. Druga polovica mjeseca lipnja pokazat će pravo stanje stvari, a što bi se trebalo uskoro osjetiti, tim prije što slijede i dva blagdana odnosno neradna dana, a oni su u pravilu uvijek dobro došli turizmu jer je činjenica da koliko toliko poprave situaciju odnosno kompletnu turističku sliku u gradu. Inače porast temperature zadnjih dana izvukao je na biogradske plaže i turiste i domaće žitelje, no čini se da se ipak više njih sunča nego kupa. Najposjećenija je plaža Dražica, najbliža i najuređenija gradska plaža koja već šestu godinu zaredom nosi Plavu zastavu. Nakon nje druga po popunjenosti je plaža Soline koja, iako nešto udaljenija od mjesta, ima svoju prednost a to je pijesak, koji najviše vole oni najmlađi, pa je i tamo, sudeći prema našim fotografijama, sezona već u usponu.