Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Raskrižje na Žmirićima od danas u funkciji?

Autor:

15.06.2009. 22:00
Raskrižje na Žmirićima od danas u funkciji?


Svi radovi na križanju su završeni, a nakon što predstavnici Županijskih cesta izađu na teren kako bi utvrdili ispravnost signalizacije i ovaj će dio biti pušten u promet, kaže Boris Artić, istaknuvši kako razloga za prolongiranje “otvaranja” ovog raskrižja ne bi trebalo biti


Rekonstrukcija Puta Nina, dionice županijske ceste od Puta Petrića do Ulice Matije Gupca koja je započela sredinom prosinca prošle godine, a koja je prema posljednjim najavama trebala biti završena danas, u promet još uvijek nije puštena. Kako doznajemo od Borisa Artića, pomoćnika pročelnice Ureda Grada, ova bi cesta nakon opsežne rekonstrukcije trebala biti gotova idućih dana, navodno, već do kraja tjedna.
No, raskrižje na Žmirićima na kojem su se zbog hitnosti situacije radovi odvijali čak i na blagdan Tijelovo, jučer ipak nije pušteno u promet.
– Svi radovi na križanju su završeni, a nakon što predstavnici Županijskih cesta izađu na teren kako bi utvrdili ispravnost signalizacije i ovaj će dio biti pušten u promet, kazao je Artić, istaknuvši kako razloga za prolongiranje “otvaranja” ovog raskrižja ne bi trebalo biti.
Podsjetimo, riječ je o radovima vrijednim 8,2 milijuna kuna koje financira Grad Zadar, a izvodi tvrtka Asfaltne ceste Split. Rekonstrukcija Puta Nina izvodi se u dužini od kilometar i pol, a obuhvaća i sve podzemne instalacije te javnu rasvjetu.
Prva faza radova, koja je trenutačno u tijeku, podrazumijeva rekonstrukciju dionice ceste od Žmirića do križanja Puta Nina s Ulicom Asje Petričić. Nakon toga slijedila je rekonstrukcija dionice od križanja Puta Nina s Ulicom Asje Petričić do križanja s Putom Petrića. Trećom, posljednjom fazom rekonstruirano je i sporno raskrižje na Žmirićima.