Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gradonačelnik im obećao kupiti sprinterice i izgraditi atletsku stazu

Autor: Velimir Brkić

15.06.2010. 22:00
Gradonačelnik im obećao kupiti sprinterice i izgraditi atletsku stazu

Foto: Velimir BRKIĆ



U povodu osvajanja pregršt medalja s Atletskog prvenstva Dalmacije, gradonačelnik Benkovca Branko Kutija i njegov zamjenik Mirko Erstić jučer su u Maloj gradskoj vijećnici upriličili prijam za vodstvo, trenere i mlade atletičare-osmoškolce iz Atletskog športskog kluba Benkovac (AŠK Benkovac), ovogodišnje dobitnike Godišnje nagrade Grada Benkovca za izuzetan doprinos u području sporta.
Gradonačelnik je mladim atletičarima obećao odmah kupiti odgovarajuće sprinterice i za dogodine s oko 700.000 kuna izgraditi atletsku tartan stazu oko nogometnog igrališta s umjetnom travom povrh nove Sportske dvorane u Benkovcu. Mladi atletičari su mu poklonili zajedničku fotografiju i jednu od brojnih osvojenih zlatnih medalja na školskim natjecanjima u Zadarskoj županiji, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovakva natjecanja su potrebna, jer se gotovo uvijek pojave novi talenti iz Benkovca.
– Zahvalni smo vrijednim benkovačkim atletskim entuzijastima što uspijevaju kraljicu sportova postaviti na mjesto koje joj pripada, iako bez odgovarajućih, osnovnih uvjeta za rad. Za osvojiti medalju u atletici zaista treba iskreno, od srca čestitati, istaknuo je Kutija.
AŠK Benkovac s radom je započeo u veljači 2009. te smo dosad osvojili 80-ak odličja. Radilo se o Dalmatinskoj atletskoj ligi ili nekim drugim natjecanjima, Benkovčanima je izgleda svejedno, jer kući se uvijek vraćaju s pregršt medalja. U svojim redovima imaju i državno srebro Martine Mandić u skoku u dalj, a sve navedeno produkt je dobrog rada njihovih trenera, odnosno zalaganja i ljubavi djevojčica i dječaka prema atletici. Nažalost, budući da nemaju atletsku stazu i ostale minimalne uvjete, drugo im ništa niti ne preostaje.
 


Gradonačelnikovi gosti


Na prijemu kod gradonačelnika pored predsjednika Mile Marića i trenera Darija Ivkovića i Ivice Nekića nazočili su: Marijana Mišura, Luka Guzić, Luka Knez, Pavao Mamić, Kristijan Pavlović, Antea Batur, Paula Bačić, Antonio Katuša, Paulo Mamić, Jan Berghaus, Matej Čirjak, Tomislav Kralj, Matea Vulelija, Matea Ivić, Ilija Kafader. Nedostajali su “petaši” koji su na izletu.