Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marin Gulan kandidat koalicije HNS-HSU-HDZ

Autor: Suzana Bandić

15.06.2010. 22:00
Marin Gulan kandidat koalicije HNS-HSU-HDZ

Foto: Filip BRALA



Iako rok za predaju kandidacijskih lista ističe za svega tri dana, s imenom svog kandidata još uvijek ne izlazi ni HSS, stranka čiji je načelnik Slavko Šare odnio pobjedu na posljednjim i pretposljednjim izborima
Iako se očekivalo da će Vlada RH nakon neopozive ostavke sada već bivšeg načelnika Općine Galovac Slavka Šare, koju je podnio prije tri tjedna iz uskočkog pritvora u Splitu, imenovati svog povjerenika, zbog izmjena Zakona to se neće dogoditi. Kako su izvjestili iz Ministarstva uprave, privremenu dužnost načelnika do okončanja izbora obavljat će Filip Nadinić, dosadašnji donačelnik Općine. Prijevremeni izbori raspisani su za 13. srpnja ove godine, a hoće li se u utrci za prvog čovjeka Galovca naći dva ili tri kandidata još je uvijek neizvjesno.
Poznat samo koalicijski kandidat
Naime, isticanje svojih kandidata na kandidacijskim listama za mjesto načelnika i donačelnika do sada su najavili koalicija HNS-HSU-HDZ, te stranke HSS i HSP koja još uvijek nema osnovan ogranak u tom mjestu. No, prema riječima prvog HSP-ovca Zadarske županije, Đanija Bunje, to nije nikakav problem.
– Mi ćemo na izbore izići sa svojim kandidatom, ali ćemo njegovo ime objaviti 19. lipnja, odnosno nakon što Općinskom povjerenstvu predamo listu. Ovo je prilika koju planiramo u Galovcu iskoristiti za jačanje stranke. Istina je da tamo nemamo podružnicu, ali zato ima dosta ljudi koji podržavaju rad našeg Vijeća – naglasio je Bunja uvjeren kako će upravo kandidat njihove stranke pobijediti.
Za razliku od HSP-ovaca koji još uvijek taje ime svog kandidata, koalicija je svog imenovala, a riječ je o 29-godišnjem Marinu Gulanu iz redova HDZ-a, voditelju jedne američke agencije nekretninama koji upravo ovih dana sprema obranu magisterija nakon završenog studija menadžmenta pri zadarskom sveučilištu. Gulan je izabran jednoglasno, a članovi koalicije uvjereni su da je upravo on načelnik kakvog Općina Galovac treba. Smatraju kako je došlo vrijeme da mlade snage uđu u politički život Galovca, što bi po njima značilo i nove, svježe ideje, a presudna je bila i činjenica da Gulan živi u Galovcu za razliku od dosadašnjeg načelnika.
Iako politički neiskusan jer je svega godinu dana neaktivni član HDZ-a, Gulan vjeruje kako bez problema može ispuniti očekivanja koalicije, ali i njegovih sumještana.
Pozitivne promjene
– Prihvatio sam kandidaturu prvenstveno zato što želim u Galovcu nešto promijeniti na bolje. Činjenica je da Općina ovih posljednjih devet godina nije funkcionirala, a općinske prostorije nisu postojale. Zato bi mi jedan od prvih koraka bio otvaranje službenih prostorija gdje bi svi mještani mogli zatražiti, ali i dobiti sve ono što im je potrebno. Želim biti načelnik svih mještana podjednako i da Općina postane servis mještanima, a ne svrha sama sebi – rekao je Gulan ističući kako zna što je najbolje za njegove sumještane i koji su njihovi problemi upravo stoga što živi s njima. U slobodno vrijeme igra košarku, odlazi na mise, sudjeluje u radu nekoliko udruga. Sumještanima poručuje da bez obzira na stranačku priopadnost iziđu na izbore i odaberu pozitivne promjene kojima će zajednički izgraditi bolji Galovac što bi trebao biti interes svih koji tamo žive.
Iako rok za predaju kandidacijskih lista ističe za svega tri dana, s imenom svog kandidata još uvijek ne izlazi ni HSS, stranka čiji je načelnik Slavko Šare odnio pobjedu na posljednjim i pretposljednjim izborima. I dok Šare, koji je odlukom Županijskog odbora HSS-a suspendiran s mjesta predsjednika Općinskog vijeća stranke krati dane u bolničkom zatvoru, njegovi su kolege na mukama – podržati HDZ-ovog kandidata za načelnika i ponuditi svog donačelnika, obzirom da su s tom strankom u koaliciji na Županijskoj razini, ili pak ići sa samostalnom kandidacijskom listom.
– Najprije se trebamo sastati s našim koalicijskim partnerom, a potom ćemo donijeti odluku o kandidatima, kratko je izvjestio Josip Zubović, predsjednik ŽO HSS-a ističući da će HSS najkasnije do srijede tu odluku donijeti.