Paško kulturno ljeto otvaraju klape

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
dijana vuleta_centar za kulturu
Alenka FESTINI
Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag

Paško kulturno ljeto svečano će biti otvoreno 30. lipnja, a gostovat će sopranistica Danijela Pintarić uz pratnju pijanista Marija Čopora te plesni klub Lana-Cheerleading. Istog dana na katu Kneževa dvora bit će otvorenje izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba "Pradavno paško jezero".

Pradavno paško jezero

Ta izložba sigurno je najatraktivnija tematska izložba ikada postavljena u Pagu, a bit će postavljeni pronalasci iz miocenskih naslaga na području Crnike stari oko 18 milijuna godina. Ova izložba bit će postavljena do 15. rujna, budući da se radi o zanimljivosti koja će privući mnoge posjetitelje tijekom ljeta, rekla je Vuleta te najavila gostovanja Matije Dedića, Tria, operne pjevačice Estere Pilj, sopranistice Sandre Bagarić i mezzosopranistice Martine Tomčić, kantautora Arsena Dedića, izložbe slikara Zvjezdane Žarkovac, Marije Višić Guine, Cecilije Mihalić, Jelkice Batić, Blagoje Pešića, Josipa Portade, Mladena Veže, zajedničku izložbu članova umjetničke Udruge ZadArt, retrospektivu slikara Zdravka Matkovića, zatim nekoliko kazališnih predstava i gostovanja klapa, paških foklorista i slično.

- Prošle godine smo imali radionicu za djecu na koju su reakcije bile izvrsne, a ove godine u Kuli Skrivanat organizirat ćemo tri radionice. Prva će biti radionica pod nazivom "Muzej za umjetnost i obrt iz Zagreba u gostima u Pagu", zatim ćemo imati slikarsku radionicu pod vodstvom Cecilije Mihalić i ljetnu školu plesa koju će voditi profesionalni Plesni klub "Lana" iz Zagreba. Zanimljivost ovih kreativnih radionica je ta što će sva djeca od Centra za kulturu dobiti potrebne materijale, a potom ćemo organizirati izložbe radova i svim sudionicima radionica podijeliti priznanja, kazala je Vuleta dodajući da će nakon završetka male plesne škole, koja će trajati osam dana, organizirati završni ples s profesionalnim plesačima.

Mala galerija

Ovogodišnja kulturna događanja u sklopu Paškog kulturnog ljeta bit će doista bogata i raznovrsna. Centar za kulturu, kao organizator, se doista potrudio napraviti dobar program za odrasle, ali i za djecu, a bit će kazališne predstave, izložbe, koncerti, kreativne radionice, večeri paškog folklora i slično, najavila je Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.

- Za najmlađe ćemo uoči Paškog ljetnog karnevala imati i Dječji karneval. Novost ovog ljeta je i Mala galerija Centra za kulturu u Veloj ulici u kojoj će biti izložene slike, knjige i slično na temu Paga te će se moći kupiti ulaznice za razne programe u organizaciji Centra i dobiti sve informacije o programima. Ovim putem pozivamo sve ljude koji imaju nešto zanimljivog za izložiti, bilo fotografije, likovne radove i slično da nam se obrate, rekla je Vuleta.

U sklopu Paškog kulturnog ljeta održat će se PagArtFestival, koji vodi poznati pijanist svjetskoga glasa Lovro Pogorelić sa suprugom Ninom. Ovaj Festival održat će se u suradnji s Centrom za kulturu, a trajat će od 1. do 13. kolovoza. Tijekom Festivala nastupit će eminentni umjetnici iz svijeta klasične glazbe.

Prema riječima Vulete Paško kulturno ljeto započet će 27. lipnja Smotrom klapa otoka Paga, a završit će 3. rujna koncertom kantautora Arsena Dedića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno