Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Renesansa zadarskog Peveca

Autor: Anamarija Bilan

15.06.2010. 22:00
Renesansa zadarskog Peveca

Foto: Vedran SITNICA



Radnici već pet mjeseci redovito primaju plaću. Tamo trenutačno radi 60-ak zaposlenika, a zbog velikog obima posla stalno traže nove zaposlenike. Mogu reći da prodajni centar posluje kao lani u ovo vrijeme, rekao je Uranija
Dok Zdravko i Višnja Pevec dane provode u pritvoru, gdje su zatvoreni zbog sumnje da su ogreznuli u gospodarski kriminal, radnici u trgovačkom centru Pevec u Zadru ovih dana doživljavaju pravu renesansu posla.
Naime, radnici jednog od većih prodajnih centara u Zadru ovih dana dostižu obim posla kao i prije godinu dana, odnosno prije početka krize u toj tvrtki.
– Radnici već pet mjeseci redovito primaju plaću. Tamo trenutačno radi 60-ak zaposlenika, a zbog velikog obima posla stalno traže nove zaposlenike. Mogu reći da prodajni centar posluje kao lani u ovo vrijeme, odnosno prije početka Pevecovog pada i stečaja, rekao je Vedran Uranija, v.d. županijskog povjerenika SSSH. Dodao je kako je Agencija za osiguranje radničkih potraživanja isplatila tri zaostale plaće i otpremnine radnicima koji prošle godine u ovo vrijeme nisu znali svoju sudbinu. Radnici, koji rade pod okriljem stečajnog upravitelja, su sada zadovoljni situacijom i čekaju konačan rasplet događaja oko Peveca, odnosno hoće li vjerovnici otkupiti dionice.
Naime, kako je Uranija rekao, vjerovnici su suglasni da potraživanja pretvore u dionice i na taj način namire svoja dugovanja.