Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zebić najavio formiranje – klape

Autor: Šime Ćurko

15.06.2010. 22:00
Zebić najavio formiranje – klape

Foto: Vedran SITNICA



Dakako, ne klape koja će nastupiti na festivalu u Omišu
Kladionice je nemoguće bilo zaobići. Baš kao i to da Jakova Suraća, kapetana, nema na prvom okupljanju nogometaša Zadra jučer na Stanovima. Stoga je i Reno Sinovčić, u službenom statusu vanjskog stručnog suradnika, u obraćanju igračima spomenuo problematiku navodno sumnjivih utakmica u koje je umiješan i Zadar.
– Siguran sam da je sve ovo o čemu se govori i piše u posljednje vrijeme miljama daleko od nas. Nogometni klub Zadar u tome nikad nije sudjelovao niti je ikad bio spreman na takvo što. Kapetan je u nekim elementima, hajdemo tako reći, osumnjičen, ali nadam se da će sve to brzo biti riješeno i pokazati se da on nema veze s onim što mu mediji pokušavaju imputirati – smatra Sinovčić koji je potom igračima objasnio da se “trebaju ostaviti kladionica i priča o kladionicama”.
– Mislite samo o tome kako ćete se najbolje spremiti za utakmice i ne razmišljate o tim kladionicama. Svi znate da smo se dogovorili da onaj tko bude u kladionici napušta klub – podvukao je Sinovčić koji je o izgledu momčadi kazao da će “biti još dolazaka i odlazaka”.
Dalibor Zebić rekao je da će pripreme, kao i inače, biti podijeljene u tri faze, s tim da će igračima vjerojatno biti najzanimljivija treća faza u kojoj bi momčad trebala odraditi posljednja uigravanja pred početak sezone, kada 24. srpnja Zadar gostuje kod Varteksa. Prethodno će momčad dva i pol tjedna raditi u Zadru, a onda i deset dana u Sloveniji.
– Svi će te tijekom priprema dobiti šansu – rekao je Zebić i posebno upozorio igrače za važnost kondicijske pripreme.
– Bez vaše pune suradnje stručni stožer ne može nijednog igrača u 40 dana pripremiti za izdržavanje svih fizičkih napora kad počne sezona. Svoje tijelo trebate pretvoriti u radni stroj. Nemojte raditi u leru nego na gornjoj granici svojih mogućnosti jer jedino tako možete napredovati – slikovito se izrazio Zebić i zaključio da je poanta priprema, između ostalog, stvaranje – klape. Dakako, ne klape koja će nastupiti na festivalu u Omišu nego…
– … želimo da momčad postane prava klapa i oni koji se u to ne budu mogli uklopiti morat će otići – gotovo je zaprijetio Zebić.
Josip Bajlo i Novica Erlić, dva klupska direktora, također, su imali svojih 30-ak sekundi obraćanja igračima. Bajlo je najprije rekao da će se liga smanjiti na 12 klubova, na što ga je Sinovčić ispravio i rekao da će i nakon sljedeće sezone ostati 16 momčadi u Prvoj HNL. Novica Erlić govorio je o tome da igrači trebaju biti u “horizontali” oko 22, najkasnije do 23 sata, ali i optimistično poručio da “treba razmišljati o tome kako biti iznad šeste, sedme pozicije na ljestvici”. Zebić je na kraju novinarima rekao da će pitanje kapetana momčadi sada otvoreno i tako će vjerojatno biti do 26. lipnja, kada će Zadar na gostovanju protiv Splita odigrati prvu trening utakmicu…
 


Popis


Novinarima je podijeljen popis na kojem je bilo 26 igrača. Među njima je Stjepan Skočibušić koji, međutim, jučer nije trenirao i to, kako kaže Zebić, iz “opravdanih razloga”. Od novih igrača iz Raštana su došli najavljeni Niko Peraić i Marko Gospić, ali i Šime Gregov koji je bio na posudbi u najboljem županijskom trećeligašu. Došao je i Marin Con, stoper, koji je lani nosio dres Pomorca, a Tomislav Glumac ostaje igrač Hajduka koji je na posudbi u Zadru. Zanimljivo je da je Marko Anić jučer trenirao, ali svejedno odlazi iz Zadra. Makar je tako rekao Josip Bajlo.
Tako su prvi trening odradili: Antonio Ježina, Tomo Gluić, Josip Bilaver, Ferdo Milin, Želimir Terkeš, Ivan Ćurjurić, Jure Jerbić, Igor Banović, Ante Puljić, Ivan Santini, Niko Peraić, Marko Gospić, Marin Con, Tomislav Glumac, Marko Anić te deset juniora: Ivan Perinić, Antonio Žilić, Franko Bilaver, Ante Sarić, Ivan Šimurina, Luka Begonja, Domagoj Torbarina, Perica Šare, Ivan Anton Vasilj I Ivan Mandić.
– Nastavljamo s pomlađivanjem momčadi – objasnio je Zebić spomenuti popis igrača.




 


Mitrović odlazi


Potvrđeno je da iz Zadra odlazi i Ante Mitrović, 22-godišnji napadač, koji se nije uspio afirmirati u standardnog igrača, premda je u mlađim kategorijama pokazivao velike mogućnosti.
– Iz kluba su mi izašli u susret i dopustili mi treniranje s prvom momčadi dok ne nađem novi klub. Promjena sredine za mene je u ovom trenutku najbolje rješenje – kaže Mitrović.


 


Zebić se nada Pezi i Bodrušiću


Zebić je jučer najavio mogućnost dolaska Tonija Peze (1987.), člana Hajduka, koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Osim Peze Zebić se nada i dolasku Darija Bodrušića (1983.), lijevog bočnog, koji bi trebao zatvoriti jednu od najkritičnijih pozicija posljednjih godina na kojoj Zadar mijenja igrače svakih šest mjeseci. Bodrušić je u Prvoj HNL igrao za Inter, ostavio značajan trag u Slaven Belupu, a posljednja dva kluba bila su mu Rijeka i Istra 1961. U međuvremenu jednu je sezonu igrao u Albaniji za Dinamo.
– Ukoliko dođu Pezo i Bodrušić treba nam još jedan vezni igrač, a ode li slučajno Terkeš tada treba dovesti i jednog napadača – smatra Zebić.