Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nitko nije ozlijeđen, šteta golema?

15.06.2011. 22:00
Nitko nije ozlijeđen, šteta golema?


U srijedu u  noći, oko 2.50 sati buknuo je  požar u konobi “Toka” u Petrčanima. Ubrzo su na mjesto  događaja stigli zadarski vatrogasci koji su vatru, prema riječima susjeda, gasili sve do  svitanja.
– U trenutku požara, na sreću,  nitko nije bio u konobi. Izgorjelo je pola kuhinje i dio kata. Ja  sam tek oko 3 sata došao na  požarište i za sada ni ja ne znam  kako se pojavio plamen – rekao  je vlasnik konobe Edo Dragaš iz  Zemunika Donjeg kojeg je iz  obližnjeg podstanarskog stana  probudila policija. 
Cijelu konobu, koja je zapravo adaptirana stara ribarska kuća, jučer su policijskom  trakom okružili djelatnici PU  zadarske. Očekuje se i dolazak  posebnog policijskog tima iz  Centra za kriminalistička  vještačenja u Zagrebu koji će  izvršiti očevid. Visina nastale  štete još se ne zna, ali su, kaže  Dragaš, izgorjele sve zalihe  koje su bile u konobi. Zanimljivo je da neki susjedi  uopće nisu ni osjetili da je  desetak metara dalje od njihovih kuća izbio požar. Probudili  su se tek kada su vatrogasci  obuzdali plamen što samo po  sebi govori o opasnostima koje  zbog požara vrebaju u tijesnim  primorskim mjestima. Može  se samo pretpostaviti što bi se  dogodilo da su eksplodirale  plamenom načete dvije plinske boce koje su vatrogasci  izvadili iz spaljene „kuhinje”.
Neslužbeno doznajemo da  je objekat bio pod kreditom, a  samim time i pod nekom vrstom osiguranja.